για μεθοδεύσεις στη διαμόρφωση πλαισίων ανακοινώσεων και ψηφισμάτων, που σε καμία περίπτωση δε συμβάλλουν στην ενότητα στη διεκδίκηση.

Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση στο Υπ. Πολιτισμού που καλούν τα Σωματεία της Λυρικής διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η Ομοσπονδία μας έστειλε ψήφισμα συμπαράστασης.

Το Σωματείο μας συμφώνησε στην ανάγκη να βγει ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των Σωματείων της Λυρικής κάνοντας λίγες αλλαγές σε διατυπώσεις, βάζοντας και το αίτημα για κατάργηση του Ενιαίου Μισθολογίου, που γίνεται εμπόδιο στην ελεύθερη διαπραγμάτευση ΣΣΕ στο Δημόσιο.

Σε διαδικτυακό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της ΠΟΘΑ μας ενημέρωσε ότι το ψήφισμα συμπαράστασης έχουν ήδη υπογράψει πολλά Σωματεία, ενώ αρκετά έχουν κάνει παρατηρήσεις, οι οποίες θα ενσωματωθούν.

Σήμερα το πρωί μας ήρθε με email στο Σωματείο το ψήφισμα χωρίς καμία αλλαγή από το αρχικό, με πληθώρα υπογραφών, ακόμα και από Σωματεία μουσικών που δεν είναι στη δύναμη της Ομοσπονδίας, αλλά χωρίς την υπογραφή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Ανάμεσα στα Σωματεία που υπογράφουν βρίσκονται ακόμα και  κάποια που έχουν γίνει καταγγελίες δημόσιες ότι είναι ανύπαρκτα.

Άλλα από αυτά δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση τον ένα χρόνο που  έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη ζωή μας και σίγουρα δεν έχουν οργανώσει ούτε μια κινητοποίηση.

Τι ακριβώς προσπαθεί το Προεδρείο της ΠΟΘΑ να πετύχει με αυτές τις μεθοδεύσεις; Μήπως θέλει να αποδείξει ότι το Σωματείο μας δεν εκπροσωπεί το μεγάλο κομμάτι των επαγγελματιών μουσικών; Μήπως ότι δε στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στα Κρατικά Θέατρα για ΣΣΕ ;

Άδικος ο κόπος τους, γιατί δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της Λυρικής. Συγχρόνως δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο  για τα μεγάλα προβλήματα των μουσικών, πράγμα που αναγνωρίζει και η πλειονότητά τους που έχει συσπειρωθεί  στο Σωματείο.

Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις που προσπαθούν να στήσουν ένα πλαστό σκηνικό, καλούμε όλους αύριο Πέμπτη στο ΥΠ.ΠΟ. στις 12.30 για να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων της Λυρικής για ΣΣΕ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος        Κώστας Σταυρόπουλος