Στις 48 ώρες που ήταν διαθέσιμη η συναυλία μέσα από την πλατφόρμα «κόπηκαν» 4.500 εισιτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι την παρακολούθησαν πολλές χιλιάδες, αφού σε κάθε σπίτι την παρακολουθούσαν περισσότεροι του ενός. Συγκινητικό είναι ότι εκφράστηκε η αλληλεγγύη πολλών θεατών που έβαλαν χρήματα στο λογαριασμό του Συλλόγου μας. Ενίσχυση δόθηκε και από Φορείς  τους οποίους θα ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα γιατί η διαδικασία κατάθεσης χρηματικών ποσών στο λογαριασμό μας  συνεχίζεται.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ο ενθουσιασμός που εκφράστηκε για την πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, από το σύνολο των ανθρώπων που την παρακολούθησαν. Ο στόχος μας να δοθεί μέσα από την πρωτοβουλία μας, μια ανάταση σε ένα λαό που περνά δύσκολα αλλά δεν το βάζει κάτω και αγωνίζεται και συγχρόνως, να προβληθούν οι διεκδικήσεις του κλάδου μας και να εκφραστεί η αλληλεγγύη, φαίνεται ότι είχε πολύ θετικό αποτέλεσμα.

Από την πρώτη στιγμή που ζητήσαμε τη συμμετοχή και τη βοήθεια γνωστών Καλλιτεχνών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκφράστηκε ένας μεγάλος ενθουσιασμός και διάθεση από όλους τους συμμετέχοντες, που λειτούργησε σα χιονοστιβάδα που ξεπερνούσε κάθε εμπόδιο που βρισκόταν στο δρόμο μας. Οι στόχοι του Σωματείου μας έγιναν υπόθεση πολλών δεκάδων εργαζομένων σε πολλές ειδικότητες που δούλεψαν δίπλα μας, χωρίς να μετράνε κόπους, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Όλοι σα μια γροθιά δούλεψαν σκληρά, καταλαβαίνοντας ότι είχαμε μια αποστολή και μια ευθύνη να εκπροσωπήσουμε ένα κλάδο που περνάει δύσκολα. Με  αυτό το στόχο δεν τάχθηκαν μόνο οι Καλλιτέχνες που συμμετείχαν, αλλά και οι εργαζόμενοι του Μεγάρου, της ΕΡΤ όλοι οι  Τεχνικοί που σε χρόνο ρεκόρ έφεραν σε πέρας ένα τέτοιο έργο, οι συνάδελφοι που βοήθησαν τις ανάγκες της παραγωγής, νοσηλευτές και γιατροί που βοήθησαν με ώρες δουλειάς, για την ασφαλή διεξαγωγή των ηχογραφήσεων.

Αυτή η τόσο διαφορετική συναυλία που παρακολουθήσαμε στις οθόνες μας θεωρούμε ότι αποτελεί μια καταγραφή που έχει μια ιστορική σημασία. Είναι ένα μεγάλο Καλλιτεχνικό γεγονός που καταγράφει τη  σκληρή πραγματικότητα των άδειων χώρων Πολιτισμού. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια δήλωση με μεγάλη δύναμη, που δίνει διαχρονικότητα στη συναυλία μας.

Αυτή η δύναμη της προσπάθειας μας, δίνει τη δυνατότητα να πάει η συναυλία πιο μακριά, να έρθει σε επαφή με πολλές χιλιάδες, να γίνουν πιο γνωστά τα αιτήματα μας, να εκφραστεί η αλληλεγγύη πιο μαζικά. Προσπαθούμε σε συνεννόηση με την ΕΡΤ να γίνει άμεσα η τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση της. Συγχρόνως συζητάμε πληθώρα προτάσεων που έχουν ήδη έρθει στο Σωματείο για νέες αντίστοιχες πρωτοβουλίες, ενώ εκφράζεται και διάθεση τέτοιων πρωτοβουλιών και από τα παραρτήματα του Συλλόγου σε άλλες πόλεις.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί και αισιόδοξοι με μεγαλύτερη αλληλεγγύη απέναντι στις πρωτόγνωρες δυσκολίες.

Για το Δ.Σ.

                                    Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                                   Κώστας Σταυρόπουλος