Στο νέο ΦΕΚ με ημερομηνία 2.11.2020 νομοθετείται η αναστολή λειτουργίας για όλες τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος κρίνει απαράδεκτο το συγκεκριμένο μέτρο και απαιτεί να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση. 

Δεν φτάνει που έχουν στείλει μαζικά τους εργαζόμενους στον πολιτισμό σε ανεργία, τώρα χτυπάνε και τους τελευταίους εργαζόμενους που δούλευαν φέτος. Η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία όπως και συνολικά ο Πολιτισμός είναι ανάγκη της κοινωνίας και δεν μπορεί να παγώσει. Αποκαλύπτεται ακόμα μια φορά η πολιτική της κυβέρνησης που στο όνομα του να μην κλείσει η βιομηχανία που αφορά την “πρωινή ζώνη εργασίας” αδιαφορεί για χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο μας.

Σήμερα είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να συζητήσουμε τη συνέχεια του αγώνα μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας δασκάλους σε μουσικές σχολές και ωδεία να έρθουν σε επικοινωνία με το σύλλογο.

Οργανώνουμε σύσκεψη για το παραπάνω θέμα τη Δευτέρα 09/11 και ώρα 10.00 στα γραφεία του συλλόγου.

Για καλύτερη προετοιμασία και αποφυγή συνωστισμού, δηλώνουμε συμμετοχή στη συζήτηση στο τηλ. 6971.611993- Κασκαφέτου Ροδάνθη

Απαιτούμε

  1. Να αποσυρθεί αμέσως αυτό το μέτρο.

2.Να μην μείνει κανένας συνάδελφος εκτός μέτρων στήριξης ανεξάρτητα αν δουλεύει ή δουλεύει ορισμένες ώρες το μήνα.

  1. Οργανώνουμε την απάντησή μας μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων για τα ζητήματα της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί το 10ωρο.