Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει την καταστολή, την συκοφαντία, το χτύπημα των δίκαιων διεκδικήσεων των εργαζόμενων, της νεολαίας. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών είχαμε επιθέσεις των δυνάμεων των ΜΑΤ:

  • απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τα σωματεία τους που διαδήλωναν έξω από το Υπουργείο Υγείας απαιτώντας ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • απέναντι στην τεράστια αντιφασιστική διαδήλωση έξω από το Εφετείο Αθηνών που απαιτούσε την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
  • Επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που διαδήλωναν έξω από το Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Σύλληψη 15-χρονου μαθητή στο «σωρό» που το παράπτωμά του ήταν πως διαδήλωνε μαζί με τους συμμαθητές του.
  • το ίδιο απόγευμα, ενάντια σε εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων, μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων διαμαρτύρονταν έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και ειδικά απέναντι στην επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μαθητές.

Η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις απέναντι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της, πως μπορεί να κρατάει σταθερά το  τιμόνι της επίθεσης στα δικαιώματά μας, πως μπορεί να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο.

Όλα αυτά έχουν τεράστια σημασία για τον αγώνα που δίνει ο δικός μας κλάδος. Δείχνουν πως πίσω από τα προσχηματικά καλέσματα για διάλογο, κρύβεται μια πολιτική η οποία για ακόμα μια φορά μας καλεί να πληρώσουμε τα σπασμένα, λες και όλοι μαζί αποφασίσαμε το άνοιγμα του Τουρισμού το καλοκαίρι, ή την προκλητική ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών αντί των δημόσιων νοσοκομείων. Δείχνει πως επιστρατεύουν κάθε μέσο για να χτυπήσουν όσους αγωνίζονται και διεκδικούν για το δίκιο του εργαζόμενου, για το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία. Δείχνουν όμως και πως ο αγώνας μας έχει δύναμη και μπορεί να ταρακουνήσει συνειδήσεις, να ανατρέψει αρνητικούς συσχετισμούς που θεωρούνται παγιωμένοι και αναλλοίωτοι.

Σήμερα, μετά από 8 μήνες πανδημίας, η δράση του Συλλόγου αναγνωρίζεται από το σύνολο του κλάδου, τα αιτήματά μας έχουν πλατιά στήριξη από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, δυσκολεύοντας την κυβερνητική προσπάθεια να μας εμφανίζει ως συντεχνία που διεκδικεί σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πείσμα, με μαζικότητα τους αγώνες μας

και τις διεκδικήσεις μας.

Απάντησή μας η μαζική συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 18.30 στο Σύνταγμα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους Υγειονομικούς, τους Μαθητές και τους εργαζόμενους του Τουρισμού για να μην πληρώσουμε εμείς και αυτή την κρίση.Προσυγκέντρωση : στις 18.00 στην Παλιά Βουλή.