Χθες Δευτέρα 5 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας. Η Συνέλευση έγινε σε πείσμα πολλών δυσκολιών αφού αντιμετωπίσαμε άρνηση από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθήνας για παραχώρηση ανοιχτού χώρου, ενώ και ο χώρος που κλείσαμε υπαναχώρησε τελευταία στιγμή κάτω από την απειλή προστίμου. Τελικά η Συνέλευση έγινε σε ανοιχτό χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως (Πλατεία Οικονομίδη), με την απειλή πως μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με νομικές συνέπειες. Παρόλα αυτά, ήταν απόφαση μας πως στην φάση που βρισκόμαστε η Γενική Συνέλευση αποτελεί το πιο κρίσιμο βήμα κλιμάκωσης της δράσης μας και με αποφασιστικότητα ξεπεράσαμε τις δυσκολίες.

Στην Συνέλευση παρουσιάστηκε η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο Βασίλη Παρασκευόπουλο με τα συμπεράσματα από την προηγούμενη δράση μας, τις εκτιμήσεις μας για τις εξελίξεις και το σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα. Ακολούθησε συζήτηση με παρεμβάσεις από αρκετούς συναδέλφους οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό, την ανησυχία αλλά και αυξημένη διάθεση για δράση μέσα από το Σωματείο. Σημαντικό στοιχείο της αγωνιστικής διάθεσης ήταν και η υπερψήφιση της εισήγησης του Δ.Σ. από το σώμα της Συνέλευσης.

Με βάση την πρόταση του Δ.Σ. και την απόφαση της Συνέλευσης προχωρούμε στις επόμενες δράσεις:

Αύριο Τετάρτη 7 Οκτώβρη καλούμε στο αγωνιστικό ραντεβού Σωματείων έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου αναμένεται η τελική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Στέλνουμε το μήνυμα πως οι ναζιστές εγκληματίες είναι ήδη καταδικασμένοι στην συνείδηση του λαού και απαιτούμε από την Δικαιοσύνη να συνταχθεί με το παλλαϊκό αίτημα. Ραντεβού 10 π.μ. Μετρό Αμπελόκηποι.

Την ερχόμενη Τρίτη 13 Οκτώβρη συμμετέχουμε στο πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο στο οποίο καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα και σωματεία ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και εργοδοσίας για παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ενάντια στην παραπέρα συρρίκνωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στην προσπάθεια να περάσουν χαλινάρι στην συνδικαλιστική δράση και τις διεκδικήσεις μας.

Εκφράστηκε αυξημένη διάθεση για να πάμε σε πιο οξυμένες μορφές σύγκρουσης, όπως απεργία. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, καθώς υπάρχει πολύ μικρή δραστηριότητα στον κλάδο μας, εκτιμούμε πως μπορούμε σήμερα να συζητήσουμε για μια τέτοια οξυμένη μορφή πάλης, η οποία όμως απαιτεί καλή προετοιμασία. Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε συσκέψεις κατά χώρο (μεγάλα κέντρα, μικροί χώροι, μουσικά σύνολα κ.λ.π.) σε αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης αποφασίσαμε

  • Καλλιτεχνικό δρώμενο με τον τίτλο «I CAN’T BREATHE», ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΕΙΪΝΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ».
  • Συναυλία – Διαμαρτυρία κάλεσμα ενίσχυσης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Συλλόγου, σε κεντρικό σημείο στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ή και ζωντανή συναυλία χωρίς κοινό που θα μεταδοθεί διαδικτυακά, κρίνοντας για τη μορφή που θα έχει ανάλογα με τα μέτρα που θα έχουν επιβληθεί.

Ενημερωτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει ανοίξει το Μητρώο Καλλιτεχνών και για συναδέλφους που έχουν ήδη εγγραφεί αλλά θέλουν να δηλώσουν κι άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης είναι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Όσο για την πλατφόρμα που θα κάνουμε τις υπεύθυνες δηλώσεις αναμένουμε νέα ΚΥΑ και θα σας ενημερώσουμε όταν αυτή εκδοθεί.

Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                  Κώστας Σταυρόπουλος