Μετά από την οργάνωση πολλών μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση είναι θορυβημένη.  Γι’ αυτό άλλωστε καλλιεργεί με κάθε τρόπο την αναμονή του κλάδου για το εάν θα πάρει ένα επίδομα, για το πώς και αν θα ανοίξουν οι χώροι.

Οι περισσότεροι τώρα ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να κερδίσουμε. Όμως πρέπει να σκεφτούμε, να συζητήσουμε, πώς θα γίνουν ακόμα πιο μαζικές, δυναμικές συνολικά οι πρωτοβουλίες μας για το επόμενο διάστημα.

Κρίσιμο στοιχείο κλιμάκωσης του αγώνα μας είναι αυτός να πάρει χαρακτηριστικά σύγκρουσης με την συνολική πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Αυτή τη στιγμή δέχεται επίθεση όλος ο λαός, από το συνωστισμό στα σχολεία, στα ΜΜΜ, το γυμνό σύστημα υγείας κα. Αυτή είναι η λεγόμενη «επιστροφή στην κανονικότητα» της κυβέρνησης. Η επίθεση αυτή αφορά και αυτούς που δουλεύουν, αλλά και όλους τους ανέργους συνολικά. Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό σε αυτή την κρίση δεχόμαστε πλήγμα, όμως καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε η μόνη «Ιφιγένεια».

Το καθοριστικό λοιπόν στοιχείο κλιμάκωσης είναι η συμβολή της δράσης μας στην ανάπτυξη μεγάλων αγώνων από το σύνολο των εργαζομένων που θα βάζουν επιθετικά στο στόχαστρο τον πραγματικό υπεύθυνο για τα δεινά όλων μας. Και αυτός δεν είναι ένας αόρατος ιός, αλλά η διαχρονική πολιτική που βάζει στην πρώτη γραμμή τα συμφέροντα της εργοδοσίας και αδιαφορεί για τα δικά μας. Αυτό είναι αδύνατο να γίνει όσο μεγάλη δυναμική και να αναπτύξει ο κλάδος μας.

Μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους καλούμε όλους να παλέψουμε και για τα μεγάλα ζητήματα συνεχίζοντας ταυτόχρονα, με αμείωτη ένταση, τη διεκδίκηση της επιβίωσής μας.

Γι’ αυτό σαν Δ.Σ. σας καλούμε να συμμετέχετε :

Την Πέμπτη 1 Οκτώβρη στο συλλαλητήριο που καλούν και άλλα καλλιτεχνικά σωματεία στο Σύνταγμα στις 18.00 μ.μ.

 Τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη καλούμε σε Γενική Συνέλευση στις 5.00μμ στο Θέατρο Άλσος (Ευελπίδων 4, Πεδίον Άρεως). Να συζητήσουμε συλλογικά τα συμπεράσματά μας, να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα της πάλης μας.

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10.00 π.μ. στο σταθμό μετρό Αμπελοκήπων. Πρέπει να ακουστεί και η φωνή μας μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους απ’ όλους τους κλάδους, που απαιτούν να καταδικαστεί η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μια ναζιστική οργάνωση που φούντωσαν την επιρροή της μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσα στην κρίση του 2010. Ο φόβος τους για μεγάλες κοινωνικές ανατροπές, τους οδήγησε να δημιουργούν εφεδρείες σε οργανωμένες ναζιστικές ομάδες που βάζουν στο στόχο τους τους αγώνες του οργανωμένου ταξικού κινήματος, της νεολαίας και των αλλοδαπών εργατών με απειλές και δολοφονίες.

Την Τρίτη 13 Οκτώβρη καλούμε στο συλλαλητήριο που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα από όλους τους κλάδους. Αναγκαίο όσο ποτέ να δοθεί απάντηση απ’ όλους τους εργαζόμενους στην προσπάθεια Κυβέρνησης και εργοδοσίας να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας – Μεγαλώνουμε την αλυσίδα μας

Για το Δ.Σ.

                                                   Ο Πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                 Κώστας Σταυρόπουλος