Με τη σημερινή μας κινητοποίηση ακυρώσαμε την προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας και της Κυβέρνησης να περάσουν στα «ψιλά» τις κινητοποιήσεις μας και να παραπέμψουν τα αιτήματά μας στις «καλένδες».

Αυτό φαίνεται και από το ότι ακύρωσαν τη συνάντηση που οι ίδιοι μας καθόρισαν και μας κορόϊδευαν όλη τη χθεσινή ημέρα για το πότε θα μας συναντήσουν. Η αποφασιστικότητα του Σωματείου μας, που όρισε σήμερα νέα κινητοποίηση, αλλά και η συμμετοχή πολλών συναδέλφων τους υποχρέωσε να μας δεχτούν.

Σε αυτή τη συνάντηση προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ασχολούνται με τον κλάδο μας, όσο δεν έχουν ασχοληθεί με κανέναν άλλο και ότι θέλουν να επιδοτήσουν το σύνολο των εργαζομένων. Συγκεκριμένα μας είπαν ότι :

  • Ήταν «ενδεικτικά»!!! τα 21,4 εκ. που προβλέπουν χρηματοδότηση μόνο για το 20% των εργαζομένων του κλάδου.
  • Δεν έχει σημασία τι δηλώνουμε στο Μητρώο, αρκεί να μπούμε για να πάρουμε το επίδομα.
  • Δε θα κάνουν καμία διασταύρωση με στοιχεία του ΕΦΚΑ για το τι δηλώνουμε σαν προϋπηρεσία.
  • Δεν γνωρίζουν πως θα χρησιμοποιήσουν το Μητρώο πέρα από την επιδότηση όταν πριν από μερικούς μήνες μας διαβεβαίωναν ότι η ένταξή μας σε αυτό δε θα συνδέεται με επιδοτήσεις.
  • Θα βγει η Υπουργική απόφαση και θα αρχίσει η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για το επίδομα την επόμενη εβδομάδα.
  • Θα γίνουν αλλαγές στην πλατφόρμα του Μητρώου για να μπορούν να γίνονται διορθώσεις, να δηλώνονται παραπάνω ειδικότητες, να εντάσσονται και όσοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους το 2019.
  • Όσοι έχουν μέχρι 5 Συμβάσεις μιας ημέρας για κάθε μήνα επιδότησης, δε θα εξαιρούνται απ’ αυτήν.

Στα αιτήματά μας για αναστολή πληρωμών σε ενοίκια, εφορίες, τράπεζες και ΔΕΚΟ, μας παρέπεμψαν σε αποφάσεις που πρέπει να πάρουν 5 διαφορετικά Υπουργεία!!! Ειδικά για προστασία από διακοπές σε ρεύμα-νερό-τηλέφωνο μας απέκλεισαν κάθε τέτοια δυνατότητα.

Καταλαβαίνουμε πως το 2020 είναι εκτός πραγματικότητας να ζει κάποιος με ηλεκτρικό όταν χάνει κέρδη ο επιχειρηματικός όμιλος που εκμεταλλεύεται αυτό το αγαθό.

Επίσης εκτός επιδότησης αφήνουν συναδέλφους που παίρνουν επίδομα ανεργίας, που έχουν ενεργή Σύμβαση έστω και για λίγες ώρες (π.χ. ωρομίσθιοι σε Ωδείο).

Συνάδελφοι, δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Έχουμε όλοι την εμπειρία της κοροϊδίας τους σε προηγούμενα επιδόματα, που άλλα έταζαν και άλλα έκαναν. Γι’ αυτό δεν ήθελαν να συναντήσουν τους εκπροσώπους των Σωματείων μας παρά τις κινητοποιήσεις μας.

Γι’ αυτό κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας για την ικανοποίηση του συνόλου των αναγκών επιβίωσης όλων των συναδέλφων.

Ετοιμάζουμε τη Γενική μας Συνέλευση για τις αρχές Οκτώβρη. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες εύρεσης χώρου, λόγω περιοριστικών μέτρων.

Είμαστε σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις.

Ότι δοθεί θα είναι αποτέλεσμα των δικών μας αγώνων.

Για το Δ.Σ.

                             Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                                     Κώστας Σταυρόπουλος