Συνάδελφοι,

η σημερινή μας κινητοποίηση χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα να αποσπάσουμε δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση. Μπροστά σε αυτή μας τη στάση η Κυβέρνηση παρέταξε διμοιρίες των ΜΑΤ για να επιβάλλουν την αδιαλαξία της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, που αρνιόταν οποιαδήποτε συζήτηση.

Η επιμονή και μαχητικότητα όλων των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση, τους υποχρέωσε σε υποχώρηση. Μας έκλεισαν συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, αύριο Τρίτη για να προετοιμασθεί η συνάντηση με τον Υπουργό.

Καταλαβαίνουμε ότι η δύναμη του Σωματείου μας σε αυτές τις συζητήσεις με τα Υπουργεία είναι η μαχητική διεκδίκηση του κλάδου.

Γι’ αυτό καλούμε σε νέα συγκέντρωση αύριο Τρίτη 22/9 στις 14.30 έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), για να νιώθει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την πίεση του ίδιου του κλάδου την ώρα της συζήτησης.

Προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεσή μας και την ανοχή μας. Θέλουν να δεχθούμε ότι θα πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση. Το επάγγελμά μας δεν έχει άλλα περιθώρια. Ακόμα και πριν την εκδήλωση της κρίσης η πλειοψηφία ήταν στα όρια της επιβίωσης. Τώρα μπροστά μας έχουμε ένα αδιέξοδο γι’ αυτό δε θα κάνουμε βήμα πίσω στις πιέσεις της Κυβέρνησης και της μεγάλης εργοδοσίας.

Συνεχίζουμε μαζικά μαχητικά την Τρίτη στις 14.30 έξω από το Υπουργείο Εργασίας

με τα όργανά μας, τις μάσκες μας και τα αναγκαία μέτρα αποστασιοποίησης.