Η κυβέρνηση άνοιξε τις πύλες εισόδου της χώρας μας για να συμβάλλει στη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων με αποτέλεσμα, η επιδημιολογική κατάσταση να γίνεται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Συγχρόνως ‘κουνάει το δάχτυλο’ σε όλους μας ανασύροντας ξανά την ατομική ευθύνη λέγοντάς μας ότι εμείς είμαστε υπαίτιοι αυτής της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Θύμα αυτής της υποκριτικής και αντιφατικής στάσης της κυβέρνησης αποτελεί και το επάγγελμά μας. Μετά την οριστική απαγόρευση των πανηγυριών και αντίστοιχων μουσικών εκδηλώσεων σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους, έρχεται και η απαγόρευση λειτουργίας νυχτερινών μαγαζιών μετά τις 12. Όλα αυτά σημαίνουν πως η κατάσταση για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων μουσικών γίνεται εφιαλτική.

Ζητάμε να σταματήσει ο εμπαιγμός από πλευράς κυβέρνησης και να πάρει ενιαία μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τη δημόσια υγεία και συγχρόνως θα εξασφαλίζουν την επιβίωση των εργαζομένων που πλήττονται απ’ αυτά.

Συγκεκριμένα ζητάμε, να γίνει δεκτό το αίτημα που καταθέσαμε στον Πρωθυπουργό στα μέσα του Ιούλη με το οποίο ζητούσαμε την κάλυψη όλων των μουσικών, που με κυβερνητική απόφαση υπάρχει απαγόρευση ή περιορισμός εργασίας τους, λόγω υγειονομικών μέτρων, με μηνιαίο επίδομα 534 ευρώ. Συγχρόνως ζητάμε, την κάλυψη όλων των ανέργων με επίδομα ανεργίας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος,  Βασίλης Παρασκευόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας     Κώστας Σταυρόπουλος