Καταγγέλλουμε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του. Οι αγώνες των εργαζόμενων δεν μπαίνουν στον γύψο.

Ο ίδιος ο τίτλος του νομοσχεδίου «Περί δημοσίων συναθροίσεων» προκαλεί δικαιολογημένα ανατριχίλα καθώς παραπέμπει σε καταπάτηση όχι μόνο συνδικαλιστικού δικαιώματος αλλά ακόμα και στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων. Περιλαμβάνει πάρα πολλές διατάξεις κάθε μια από τις οποίες αποτελεί και ένα πλήγμα ενάντια στο δικαίωμα των εργαζόμενων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι η ποινικοποίηση ακόμα και της απλής συμμετοχής σε κινητοποίηση απαγορευμένη από την αστυνομία ως ιδιώνυμο αδίκημα, που επισύρει ποινή φυλάκισης ενός έτους, και η σύσταση Διεύθυνσης «Αντιμετώπισης της Βίας» απευθείας υπαγόμενης στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με κύριο αντικείμενο την καταπολέμηση του «ριζοσπαστισμού», διευρυμένης έννοιας που σε αυτήν κατατάσσονται από την πολιτική δράση μέχρι και την διεκδίκηση των εργαζόμενων για καλύτερους όρους εργασίας.

 Η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου αποδεικνύει πως ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Ο στρατηγικός στόχος είναι η διάσωση αυτής της οικονομίας που έχει θεό το κέρδος και που σήμερα κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Θέλουν να φορτώσουν όλη την ζημιά στους εργαζόμενους για να ξελασπώσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν πως θα μας  φιμώσουν.

Το δίκιο των εργαζομένων δεν μπορεί να κριθεί από τα δικαστήρια και την αστυνομία, όσους κατασταλτικούς νόμους κι αν ψηφίσουν.

Ο δικός μας κλάδος, οι μουσικοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό και το Θέαμα Ακρόαμα, μάθαμε μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της καραντίνας την δύναμη του οργανωμένου αγώνα, όταν συνειδητά και οργανωμένα απειθαρχήσαμε στις κρατικές υποδείξεις και διαδηλώσαμε για το δικαίωμα στην επιβίωση. Αυτή η πείρα πρέπει να αποτελέσει πολύτιμο οδηγό για την δράση μας το επόμενο διάστημα καθώς μπροστά μας έχουμε ακόμα δυσκολότερες καταστάσεις.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Δηλώνουμε πως ακόμα και να ψηφιστεί δεν πρόκειται να το αναγνωρίσουμε, ούτε θα βάλουμε την αστυνομία συνδιοργανωτή στις διαδηλώσεις μας. Το δικαίωμα να διαδηλώνουμε, να οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας, έχει κατακτηθεί με αιματηρούς αγώνες, δεν το διαπραγματευόμαστε με την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Πλατεία Συντάγματος,

Πέμπτη 9 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ.