Συνάδελφοι,

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνικών σωματείων και φορέων μας όλο αυτό το διάστημα έχουν ασκήσει μεγάλη πίεση στην Κυβέρνηση. Πίεση που έρχεται από τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα των κινητοποιήσεών μας. 

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Θα δοκιμαστούμε απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, των μεγάλων επενδυτών του κλάδου και όσων δυνάμεων τους στηρίζουν. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και πριν ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε για “ψηφιακό μετασχηματισμό”, “εξωστρέφεια”, “ανταγωνιστικότητα-επιχειρηματικότητα”. Επιχειρούν να μας κάνουν χειροκροτητές στο δικό τους έργο.

Στο έργο, όπου ο εργαζόμενος μουσικός δουλεύει χωρίς σύμβαση, χωρίς ωράριο χωρίς πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Στο έργο  όπου ο εργαζόμενος καλλιτέχνης παραχωρεί, με τη βούλα του νόμου, τα όποια πνευματικά και συγγενικά δικαιώματά του.

Στο έργο, όπου ο παραγωγός, ή το κράτος εμπορεύονται το καλλιτεχνικό μας έργο, στο οποίο έχουν πλήρη ιδιοκτησία.

Στο έργο, όπου η καλλιτεχνική εργασία θα είναι η βιτρίνα για 5άστερα ξενοδοχεία, και ο καλλιτέχνης θα αντιμετωπίζεται ως “διασκεδαστής-Σαλτιμπάγκος”.

Δεν χωράμε πια στο έργο τους. Δεν χωράμε πια στην πολιτική τους. 

Στις 11 Ιουνίου, καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαδηλώσουμε με τη μουσική μας. Ακόμα πιο μαζικά και ακόμα πιο δυναμικά. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που κάλεσαν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και συμμετέχουν εκατοντάδες σωματεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα. Με σύνθημα “Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά” .

Αυτή τη φορά κρίνεται κάτι πιο μεγάλο, κρίνεται η σχέση μας με το κοινό μας. Με τους εργαζόμενους που έχουν τα ίδια βάσανα και αγωνίες με εμάς και αναζητούν καταφύγιο εμψύχωσης στο έργο μας. Μπορούμε να αποδείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν είμαστε πρόθυμοι “σαλτιμπάγκοι” των μεγάλων επενδυτών, είμαστε  εργαζόμενοι καλλιτέχνες και η θέση μας βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα.

Γιατί η “κανονικότητα” του συστήματος αυτού είναι ο συμβιβασμός με την ανεργία, με την μισή δουλειά για μισό μισθό, με την τηλεργασία.

Γιατί αυτό που φοβούνται είναι ένα, 

Ο αγώνας των καλλιτεχνών να συναντηθεί με τους αγώνες όλου του λαού για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση τους.

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/06 στις 7.00 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ