“Δεν χωράμε πια στο σύστημα αυτό, θεό έχει το κέρδος την Τέχνη μας εχθρό”

“Είμαστε μαζί μαζί και δυνατοί της Τέχνης Εργαζόμενοι υψώνουμε φωνή”

 

Με μιά μεγάλη πολύ μαζική κινητοποίηση συνέχισαν τον αγώνα τους οι μουσικοί και οι άλλοι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο Θέαμα Ακρόαμα χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε πριν τις 12 το μεσημέρι όταν τα πανό των Σωματείων απλώθηκαν στα Προπύλαια. Σε λίο τα Προπύλαια γέμισαν από κόσμο. Μουσικοί με τα όργανά τους ακολουθώντας το κάλεσμα του ΠΜΣ, ηθοποιοί με το κάλεσμα του ΣΕΗ, εικαστικοί από το ΕΕΕ με αφίσσες και έργα τέχνης κρεμασμένα σε διάφορα σημεία μπροστά  στα σκαλιά της Πρυτανείας, αλλά και εργαζόμενοι με τα υλικά του ΣΕΘΕΑ πλημμύρισαν το χώρο.

“Δεν θα τους χαρίσουμε τη Ζωή μας. Να πληρώσουν αυτοί που έχουν και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν!” είπε ο πρόεδρος του ΠΜΣ Β.Παρασκευόπουλος.

Μετά τις ομιλίες των προέδρων των Σωματείων άρχισε η πορεία στο κέντρο, ξεκινώντας από την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια και μέσω της Πατησίων προς το ΥΠΠΟ.

Ηταν μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα που δείχνει έναν νεο πλουσιότερο τρόπο επαφής ανάμεσα στα σωματεία (τον ΠΜΣ, το ΣΕΗ, το ΣΕΘΕΑ, το ΕΕΕ)  και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν.

Μπροστά βρισκόντουσαν δεκάδες μουσικών με πνευστά κρουστά, κιθάρες, μπουζούκια ακκορντεόν κ.α. που έπαιζαν και αυτοσχεδίαζαν πάνω σε ένα μουσικό θέμα του συναδέλφου Γιάννη Ταβλά που τον ευχαριστούμε!

Ακολουθούσαν οι εικαστικοί με το πανό και το δικό΄τους δρώμενο, ενώ πιο πίσω ήταν οι ηθοποιοί με το ΣΕΗ.

Κεντρικό σύνθημα ήταν το “Δεν χωράμε πια στο σύστημα αυτό, θεό έχει το κέρδος την Τέχνη μας εχθρό” και “Είμαστε μαζί μαζί και δυνατοί της Τέχνης Εργαζόμενοι υψώνουμε φωνή”

 

Στο ΥΠΠΟ ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο με επίδοση υπομνήματος με τα αιτηματα μας στην Υπουργό, ενώ κλείστηκε κάτω από την πίεση που ασκήθηκε ραντεβού σήμερα για τη συζήτηση των αιτημάτων με το Υπουργείο.

Ο Αγώνας μας συνεχιζεται! Μένουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας και δεν υποχωρούμε από την απαίτησή μας για πολύπλευρη στήριξη  της Τέχνης μας και της δουλειάς μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
➤ Εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των εργαζόμενων στο Θέαμα-Ακρόαμα
➤ Εξασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών και των εκτελεστών. Κανένα πνευματικό δικαίωμα σε παραγωγούς και εκδότες.
➤ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κάθε χώρο
➤ Δουλειά και ζωή με δικαιώματα
➤ Τέχνη που να υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι την κερδοφορία των λίγων.