Η φετινή Πρωτομαγιά συνδέεται με τους αγώνες του λαού μας στην περίοδο της κατοχής. Αφορμή αποτέλεσε η δημοσίευση των συγκλονιστικών φωτογραφιών από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την 1η Μάη του ΄44 στην Καισαριανή.
Το περήφανο βλέμμα των 200 λίγο πριν το θάνατο εμπνέει τους σημερινούς μας αγώνες. Η συγκίνηση που ένιωσε η πλειονότητα του λαού μας επιβεβαίωσε ότι η θυσία τους δεν πήγε χαμένη κι ότι το βλέμμα τους είχε τη δύναμη να ενωθεί με το δικό μας.
Η συμμετοχή μας στη φετινή Απεργία της Πρωτομαγιάς αποτελεί επιβεβαίωση ότι, ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος, γι’ αυτό παραμένει ακόμα ζωντανός.
Με αυτές τις σκέψεις αναδεικνύουμε τη συμβολή του δικού μας κλάδου στον μεγάλο αγώνα του λαού μας απέναντι στους κατακτητές.

Καλούμε σε προσυγκέντρωση την 1η Μάη στις 9.30 π.μ. στο θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59).

Σε αυτό το θέατρο την Άνοιξη του 1943 με τη συμβολή του Αλέκου Ξένου οι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας ματαίωσαν συναυλία αφιερωμένη στο Τρίτο Ράιχ.
Αναβιώνουμε στον ίδιο χώρο, 83 χρόνια μετά και μέσα από τα λόγια του Αλέκου Ξένου, αυτή τη σημαντική αντιστασιακή δράση των μουσικών.
Επίσης στον ίδιο χώρο θα παιχτεί και το έργο «Στην κορφή της αρετής φτασμένοι» σε μουσική Άκη Σμυρναίου και στίχους Μαυροειδή Παπαδάκη. Πρόκειται για ένα έργο αφιερωμένο στους 200 της Καισαριανής. Γράφτηκε από το γνωστό μουσικοσυνθέτη Άκη Σμυρναίο ο οποίος ήταν κρατούμενος στην Ακροναυπλία όπως και οι περισσότεροι από τους 200, και το οποίο έργο δημιούργησε αμέσως μετά την εκτέλεση τον Μάη του ΄44. Το έργο μας το προσέφερε ο γιος του συνθέτη Σ. Κιοσόγλου σε ενορχήστρωση Α. Κάτσιου.
Για τις ανάγκες της μουσικής εκτέλεσης καλούμε συναδέλφους πνευστούς αλλά και όσους μπορούν να συμβάλλουν με τη φωνή τους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στέλνοντας mail στο Σύλλογό μας.
Πριν τη προσυγκέντρωση στο θέατρο Ολύμπια, θα γίνει πρόβα στις 8.30 π.μ. ακριβώς, στα γραφεία του Συλλόγου μας.
Καλούμε όλους και όλες να συμβάλλετε με τη συμμετοχή σας και την τέχνη σας στο φετινό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο Σύλλογός μας θα καταθέσει στεφάνι για την Πρωτομαγιά, αύριο Πέμπτη 30 Απρίλη στο σκοπευτήριο Καισαριανής. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στο πάρκο δίπλα στο Κάραβελ στις 6 μ.μ.