Σε μια περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης τα μεροκάματα πέφτουν και η ακρίβεια ανεβαίνει. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα που παρουσίασε το ΥΠΠΟ για το κλάδο μας μετά από έρευνα. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία κάθε ένα ευρώ που επενδύεται στο Θέαμα – Ακρόαμα αποδίδει 4 ευρώ, ενώ συγχρόνως έχει αυξηθεί η απασχόληση στον κλάδο μας και έχουν μειωθεί οι αμοιβές.

Αυτά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν επίσημα αποδεικνύουν τι σημαίνει ανάπτυξη, τι σημαίνει εκμετάλλευση. Όταν παρουσιάζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων στα Υπουργεία, μας απαντούν ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», τη στιγμή που οι ίδιοι παρουσιάζουν με περηφάνια την ανάπτυξη των «λεφτόδεντρων που φυτεύονται στις αυλές των επιχειρηματιών του κλάδου και ποτίζονται από την χαμηλά αμειβόμενη εργασία των εργαζομένων.  

Απέναντι σε αυτά τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας διαμορφώνοντας τα δικά μας αιτήματα διεκδικώντας το δίκιο μας.

Σήμερα στο επίκεντρο του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς μπαίνει η ανησυχία για τη διεύρυνση των πολεμικών μετώπων και η ανοιχτή εμπλοκή της Χώρας μας σ’ αυτά, με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολύτιμου εξοπλισμού. Είναι καθαρό στους περισσοτέρους ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, απειλούν ακόμα και με παγκόσμια σύρραξη.

Μπροστά σε αυτούς τους μεγάλους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής μας, απάντηση δεν είναι ούτε η μοιρολατρία και ο φόβος, ούτε ο εθνικισμός. Η νεώτερη ιστορία της Χώρας μας δείχνει ότι και στις πιο δύσκολες στιγμές η πάλη των λαών μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ειρήνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Με εμπιστοσύνη στην δύναμη της οργανωμένης πάλης και με σεβασμό στους μεγάλους αγώνες της τάξης μας

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

  • Στο συμβολικό αγώνα δρόμου που διοργανώνουν Σωματεία την Κυριακή 28 Απρίλη για να τιμήσουν τους 200 εκτελεσμένους την Πρωτομαγιά του 1944. 80 χρόνια μετά, το μήνυμα του αγώνα τους μένει ζωντανό, εμπνέει τους σημερινούς αγώνες μας. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 28 Απρίλη στις 8.00 π.μ από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου που έφυγαν τα καμιόνια με τους 200 κομμουνιστές αγωνιστές και θα καταλήξουν στο σκοπευτήριο Καισαριανής που εκτελέστηκαν. Σε αυτή τη διαδρομή πριν 80 χρόνια, οι κρατούμενοι πετούσαν σημειώματα με τα τελευταία λόγια τους που μάζευαν οι χιλιάδες λαού, που είχαν συγκεντρωθεί και τα μετέφεραν εκεί που έπρεπε. Αυτό το μήνυμα θα μεταφέρουμε και εμείς με ένα συμβολικό τρόπο.
  • Τη Δευτέρα 29 Απρίλη στις 11.00 π.μ. σε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι (Α. Παπανδρέου 37) ενάντια στην προσπάθεια υποβάθμισης των μουσικών σπουδών. Εκεί θα παραδώσουμε το ψήφισμα του Συλλόγου μας  μαζί με τις υπογραφές που το στηρίζουν.
  •  Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 1η Μάη. Η Κυβέρνηση ανησυχώντας από τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στις 2 τελευταίες Απεργίες, παρά την προσπάθεια των ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ να τις υπονομεύσουν, μετέφερε την αργία για τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Δηλαδή αφού μας έχουν μειώσει το μισθό με την ακρίβεια, αφού μας υπερφορολόγησαν, μας δίνουν δώρο μια μέρα άδεια για να ξεκουραστούμε!!!

Η απάντηση μας είναι η μαζική συμμετοχή στην Απεργία και στο Απεργιακό συλλαλητήριο στις 10.30 στο Σύνταγμα.

Προσυγκέντρωση στις 9.30 στην Πλατεία Κάνιγγος.