Το Σωματείο μας αποφάσισε τη συμμετοχή στην Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απρίλη.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ

Τα εισοδήματα μας συνεχίζουν να μειώνονται σε μια περίοδο που η ακρίβεια αυξάνεται με άλματα. Όπως έλεγε κι ο Μπρεχτ «παλιά πείναγαν οι άνεργοι τώρα πεινάνε και οι εργαζόμενοι».

Η Δημόσια Υγεία, Παιδεία, υπάρχει μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν. Αντίστοιχα η φορολόγηση, άμεση και έμμεση, ληστεύει ακόμη περισσότερο το εισόδημα μας.

Έχει καταργηθεί το όποιο πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να μην υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις και να διαμορφώνουν τους όρους εργασίας που εξυπηρετούν τα κέρδη τους. Όπως λέει και η Υπουργός Πολιτισμού παρουσιάζοντας μία πρόσφατη έρευνα για το χώρο του Πολιτισμού «κάθε ένα ευρώ που βάζει κάποιος επενδυτής κερδίζει τέσσερα ευρώ»,ενώ αντίστοιχα οι αμοιβές των εργαζομένων έχουν μειωθεί.

Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι αγανακτούν από αυτή την κατάσταση και λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Όπου διεκδικήσαμε συλλογικά στριμώξαμε εργοδοσία και κυβέρνηση.

Οι φιλοκυβερνητικές και φιλοεργοδοτικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάνουν ότι μπορούν για να μην κλιμακωθεί ενιαία ο αγώνας των εργαζομένων σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα δείχνοντας πόσο πραγματικά φοβούνται έναν τέτοιο αγώνα.

Πρέπει να αντισταθούμε στην προσπάθεια εμπλοκής της χώρας μας σε πολέμους που γίνονται για τα συμφέροντα των  εφοπλιστών και όχι τα δικά μας.

Πρέπει να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα με τη συμμετοχή μας στην Απεργία σε εργοδοσία και Κυβέρνηση για τα ζητήματα που έχουμε ήδη ανοιχτά ως Σωματείο. Αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση των μουσικών σπουδών, ΣΣΕ για συναυλίες, ΣΣΕ για μουσικούς στην εστίαση, για φθηνότερη  αεροπορική μεταφορά των μουσικών οργάνων, για την ελεύθερη παρουσίαση της δουλειάς μας στο Δημόσιο χώρο ενάντια σε αστυνομικές διώξεις και πρόστιμα.

Συνάδελφοι,

είμαστε αισιόδοξοι από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος που κατέβασαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο στο δρόμο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και Υγείας, την υπεράσπιση του δικαιώματος των μικρών αγροτών να καλλιεργούν τη γη τους.

Κορύφωση όλων αυτών αποτέλεσε η μεγάλη συμμετοχή στην Απεργία στις 28 Φλεβάρη, που εξέφρασε τη μεγάλη αγανάκτηση που κυριαρχεί σε πολλούς και την ανάγκη να γίνει κάτι απέναντι σε αυτό που ζούμε, απέναντι στην Κυβερνητική προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών

Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα σε κάθε χώρο δουλειάς 

ΣΥΖΗΤΑΜΕ και ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ τη συμμετοχή μας στην Απεργία

Στις 17 Απρίλη μετράμε τη δύναμή μας

και είναι κρίσιμο για όλους μας αυτή να φανεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

στην Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Απρίλη στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα

·       Προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος.