Έγγραφο που στείλαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αθηναίων και παρατάξεις.

” Ενημερωθήκαμε πως η Πρεσβεία του Ισραήλ εμφανίζεται ως χορηγός του Athens Jazz Festival το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 26 Ιούνη έως 3 Ιούλη στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, υπό την αιγίδα της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρεσβεία του Ισραήλ επιχειρεί να εμπλακεί ως χορηγός σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθήνας.

Θεωρούμε πως η αποδοχή αυτής της χορηγίας αποτελεί πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας. Αυτή τη στιγμή το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται υπόλογο όχι μόνο για την εξελισσόμενη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης αλλά ακόμα και για καταπάτηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ που το καλούν να σταματήσει την αιματοχυσία.

Την ίδια στιγμή στη χώρα μας ξεδιπλώνεται ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης, στο οποίο συμμετέχουν με διάφορους τρόπους και οι μουσικοί. Τελευταία χαρακτηριστικά παραδείγματα η πρόσφατη συναυλία στο «Κύτταρο» για οικονομική στήριξη των καλλιτεχνικών υποδομών της Παλαιστίνης με συμμετοχή δεκάδων επώνυμων καλλιτεχνών, αλλά και η αναβολή της προγραμματισμένης συναυλίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ, ύστερα από το ξεκάθαρο μήνυμα των συναδέλφων μας πως αρνούνται να θέσουν την Τέχνη στην υπηρεσία ξεπλύματος του κράτους δολοφόνου.

Καλούμε το Δ.Σ. του Οργανισμού Τεχνόπολη να αφουγκραστεί τα φιλειρηνικά αισθήματα του Ελληνικού λαού, να ακυρώσει τη χορηγία της Πρεσβείας του Ισραήλ και κάθε άλλη μορφή συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο. Καλούμε το Δήμο Αθηναίων, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση απέναντι στη συγκεκριμένη χορηγία-πρόκληση. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται η μουσική ως πλυντήριο για τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ.

Προτείνουμε να αφιερωθεί το φετινό Athens Jazz Festival στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης που εδώ και δεκαετίες ματώνει φυλακισμένος στην ίδια την γη του.

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης. Καμία συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ”.