όπως έχουμε ενημερώσει οι εργασίες της Διυπουργικής Επιτροπής σχετικά με το θέμα αυτό, ξεκίνησαν αμέσως μετά τη ψήφιση από τη Βουλή του νόμου για την Ανώτερη Επαγγελματική Εκπαίδευση. Με βάση το νόμο αυτό, τη θέση των παλαιών ΤΕΙ καταλαμβάνουν τα ΙΕΚ. Δηλαδή η Ανώτερη Εκπαίδευση υποβιβάζεται στο επίπεδο της κατάρτισης, σε σχέση με τα ΤΕΙ που προσέγγιζαν  την Ανώτερη Εκπαίδευση.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της κατεύθυνσης υποβάθμισης και των προπτυχιακών Πανεπιστημιακών τίτλων που γίνεται εδώ και χρόνια από πολλές Κυβερνήσεις, με καθορισμό 3 ετών, ακόμα και 2 ετών Πανεπιστημιακών σπουδών.

Είναι φανερή η προσπάθεια να εμφανιστεί σαν ευκαιρία για τους Πτυχιούχους των Ωδείων η κατάταξη στο επίπεδο 5 μαζί με τους απόφοιτους των ΙΕΚ. Διατυπώσαμε ξεκάθαρα τη θέση του Σωματείου μας, ότι αποτελεί προκλητικό υποβιβασμό η ισοτίμηση  μιας 12χρονης απαιτητικής εκπαίδευσης με μια 3ετή κατάρτιση.

Είναι προφανές ότι αυτοί που διατυπώνουν αυτές τις απόψεις είτε δεν κατανοούν το αντικείμενο μας, είτε προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό αυτοματισμό άλλων Πτυχιούχων απέναντι στα δίκαια αιτήματα μας.

Προσπάθησαν μάλιστα να μας πείσουν να  αποδεχθούμε αυτή την υποβάθμιση, «κλείνοντας μας το μάτι» για δήθεν προνομιακούς όρους  εισαγωγής των Ωδειακών αποφοίτων στο Πανεπιστήμιο.

Κανένας εφησυχασμός συνάδελφοι, καμία εμπιστοσύνη στις Κυβερνητικές προθέσεις. ΑΜΕΣΑ ενημερώνουμε και κινητοποιούμαστε ενάντια στα σχέδια υποβάθμισης των Πτυχίων μας.

Οι συνάδελφοι που δε θα μπορέσουν να παραβρεθούν στα γραφεία μας, μπορούν διαδικτυακά στο link :

https://us02web.zoom.us/j/81536554025?pwd=ekM2ZEFYbERocUZ2MHRzclhFZ3BjQT09

Time: Apr 7, 2024 11.00 AM Athens

Meeting ID: 815 3655 4025

Passcode: 333352