Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Εργατικών Σωματείων για τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στο Υπουργείο Εργασίας, στις 12.30 μ.μ. και

ΚΑΛΕΙ σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους του κλάδου.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την “αύξηση” του κατώτατου μισθού, υλοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία και τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου μόνο αγανάκτηση προκαλούν στους εργαζόμενους, που βλέπουν το εισόδημά τους καθημερινά να συρρικνώνεται από την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και ιδιαίτερα στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

Προκαλεί τη νοημοσύνη μας η Κυβέρνηση, προσπαθώντας, με τα ψίχουλα που θα προσθέσει στον κατώτατο μισθό, να χρυσώσει το χάπι της βάρβαρης πολιτικής που έχει “καταπιεί” τις τριετίες από το 2012 ως το 2023, τα δώρα των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων, που αναγκάζει τους εργαζόμενους να πληρώνουν όλο και πιο ακριβά για την εκπαίδευση και την υγεία που ιδιωτικοποιούνται περισσότερο, για τα φάρμακα που ακριβαίνουν, για τη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία των λαών.

Στον εμπαιγμό των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού,

οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους θα απαντήσουν προτάσσοντας τις δικές τους ανάγκες και τη δική τους ζωή απέναντι στα κέρδη των κεφαλαιοκρατών που η κυβέρνηση υπηρετεί.

Όπως έκαναν και στη μεγάλη απεργία της 28ης Φλεβάρη, αφήνοντας στην άκρη τον συνδικαλισμό του κοινωνικού εταιρισμού της ΓΣΕΕ, έτσι και τώρα θα απαιτήσουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπογραφή κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, κατώτατος μισθός στα 900€.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία της Αττικής σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και στη συνέντευξη τύπου  που θα πραγματοποιήσουν τα συνδικάτα μας την Τετάρτη 20 Μάρτη στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και ώρα 12.30 μ.μ., για να δώσουμε τη δική μας απάντηση στο θέμα του μισθού και να καθορίσουμε τη συνέχεια της αγωνιστικής μας δράσης και διεκδίκησης.

Οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία που υπογράφουν το κάλεσμα:

·        Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος.

·        Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών.

·        Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

·        Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος.

·        Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.

·        Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

·        Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής