Καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 11.30 π.μ. (σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα) για την οργάνωση της διεκδίκησης μας.


Το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνεδρίασε στην αρχή της νέας χρονιάς και διαμόρφωσε σχέδιο παρέμβασης σε όλους τους χώρους του κλάδου. 

·        Έχουμε προχωρήσει σε συνάντηση με το Σύνδεσμο Διοργανωτών Συναυλιών με στόχο τη συζήτηση και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

·        Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους των Αεροπορικών Εταιρειών, για το κόστος μεταφοράς των οργάνων μας.

·        Προγραμματίζουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο των εστιατόρων με στόχο την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. στα μαγαζιά της εστίασης.

·        Κάναμε παρέμβαση στην Κυβέρνηση μαζί με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης για το νέο ν/σ που αφορά τη δημιουργία ενός υπερφορέα με στόχο την ενίσχυση των μεγάλων επενδύσεων στο χώρο μας και την απαλλοτρίωση του Συγγενικού μας δικαιώματος. 

·        Έχουμε κάνει παρέμβαση στη Διοίκηση της ΔΥΠΑ προτείνοντας λύσεις για τους συναδέλφους που έχουν Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών. 

·        Έχουμε διαμορφώσει σχέδιο για τους μουσικούς που εργάζονται σε Ορχήστρες και Μουσικά Σύνολα ενάντια στην προσπάθεια συρρίκνωσης ιστορικών Ορχηστρών και ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας σε αυτές. Ήδη έχουμε κάνει παρεμβάσεις στη Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. για τα ζητήματα των συμβασιούχων.

·        Ήδη έχουμε προχωρήσει τις διεκδικήσεις μας στο κομμάτι που αφορά την Εκπαίδευση και με τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια της Εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στο νέο ν/σ που αφορά την Ανώτατη Εκπαίδευση και τις αλλαγές στην Ανώτερη Εκπαίδευση.

Όλοι στην Απεργία στις 28 Φλεβάρη στις 10.30πμ στα Προπύλαια

Κλιμακώνουμε τη διεκδίκηση μας σε όλα αυτά τα μέτωπα που έχουμε ανοίξει και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην Απεργία που έχουν αποφασίσει δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα (ανάμεσα τους το Εργατικό Κέντρο Αθήνας).

Είναι μια ημερομηνία με μεγάλο βάρος αφού τότε συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Ένα χρόνο μετά έχει αποκαλυφθεί και στον πιο δύσπιστο η προσπάθεια της Κυβέρνησης, αλλά και των προηγουμένων να συγκαλυφθούν οι αιτίες και οι πραγματικοί υπεύθυνοι.

Είναι μια μέρα που μπορεί να αποκαλύψει τον κρίκο που ενώνει την ακρίβεια, τη διαχρονική στήριξη των εργοδοτικών αναγκών, τη διεύρυνση των Πολέμων και την πλήρη απαξίωση της προστασίας της ζωής των πολλών.

Όλα αυτά τα μέτωπα γίνονται ακόμα δυσκολότερα από την ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της ακρίβειας, που φέρνει στα όρια της επιβίωσης όχι μόνο τους ανέργους και τους υποαπασχολούμενους, αλλά και τους εργαζόμενους.

Η παντελής έλλειψη Σ.Σ.Ε., το τεράστιο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που διαμορφώνεται δεκαετίες, δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να επιβάλουν το συμφέρον τους χωρίς κανέναν έλεγχο. Το κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους εργαζόμενους γίνεται μεγαλύτερο με τη ραγδαία επέκταση των πολεμικών μετώπων στην περιοχή μας και την ενεργό εμπλοκή της Χώρας μας σε αυτά , η οποία δημιουργεί μεγάλους κινδύνους.

Απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί να δώσει κανένας μόνος του

Το Σωματείο μας βγαίνοντας πιο δυνατό από τις πρόσφατες εκλογές, με την πείρα μεγάλων αγώνων από την πανδημία και μετά και με τη μαζική συμμετοχή των μουσικών σε αυτό, μπορεί να οργανώσει καλύτερα την πάλη να αποτρέψει αρνητικές εξελίξεις, να αποσπάσει κατακτήσεις.

Συγχρόνως ενωνόμαστε με το κίνημα των εργαζομένων παλεύοντας για την ανάπτυξη του και τη διαμόρφωση Μετώπου μαζικού, μαχητικού, ικανού να φέρει ριζικές αλλαγές.

·        Πριν την έναρξη της Γ.Σ. και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθούν εγγραφές νέων μελών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή είναι η προσκόμιση ενσήμων μουσικού ή τίτλοι σπουδών, εφόσον υπάρχουν. Επίσης μία μικρή φωτό προσώπου και 15 € που αφορά στη συνδρομή του έτους 2024 (10 €) και στην εγγραφή (5 €).   

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν αυτό το πρώτο αλλά απολύτως απαραίτητο βήμα για να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκησή μας.