Να μην περάσει το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε: 

Την Πέμπτη 8/2 στις 12:00 στα Προπύλαια, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές. 

Πάνω από 150 φοιτητικοί σύλλογοι έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής μαζί με σωματεία εργαζομένων και φορείς. 

Το νέο μέτρο της Κυβέρνησης οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση των σπουδών και των πτυχίων συνολικά αλλά και ιδιαίτερα στις καλλιτεχνικές σπουδές. 

Εμείς εκπροσωπούμε έναν κλάδο στον οποίο οι σπουδές παρέχονται βασικά μέσα από τα ιδιωτικά ωδεία και μουσικές σχολές. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την αγωνία του να πληρώνεις πανάκριβα για σπουδές που επί της ουσίας δεν αναγνωρίζονται. Δώσαμε αγώνα ενάντια στο Π.Δ. 85 που κατέτασσε τους πτυχιούχους των καλλιτεχνικών σχολών στην βαθμίδα προσόντων 5 (απόφοιτος Λυκείου).  

Μέρος αυτών των μεταρρυθμίσεων που φέρνει η Κυβέρνηση για τη δημόσια εκπαίδευση είναι και η αναγνώριση των ΙΕΚ ως ανωτέρων σχολών. Δηλαδή η κατάρτιση ονοματίζεται ανωτέρα εκπαίδευση. Με αυτόν τον έμμεσο τρόπο χωρίς να αλλάζει σήμερα το καθεστώς της κατάταξης των πτυχιούχων ωδείων στη μισθολογική κατηγορία του Δημοσίου Τ.Ε., ουσιαστικά βάζει προϋποθέσεις υποβάθμισης στο επίπεδο της κατάρτισης στις ωδειακές σπουδές.

Ενδεικτικό είναι ότι οι απόφοιτοι των αναγνωρισμένων ως ανώτερων σχολών ΙΕΚ θα κατατάσσονται στο δημόσιο σε μισθολογική κατηγορία Δ.Ε.

Στηρίζουμε το αίτημα των φοιτητών για αναβάθμιση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. 

Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, από τα πρώτα παιδικά χρόνια μέχρι τις ανώτατες σπουδές με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.