Καλούμε σε συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της Αθήνας

το ερχόμενο Σάββατο 27 Γενάρη στις 12μ. στο πάρκο Ελευθερίας (δίπλα στο Μέγαρο)

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καλεί όλους τους μουσικούς, τους σπουδαστές να δυναμώσουν τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους που δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων μας.

Η Κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες έχει παραδώσει κρίσιμες υποδομές της χώρας μας στο ΝΑΤΟ προκειμένου να γίνουν ορμητήριο για επιθέσεις σε βάρος άλλων λαών. Απέναντι στην προκλητική στήριξη της Κυβέρνησης στο κράτος δολοφόνο το Ισραήλ, καλούμε στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης μας στο λαό της Παλαιστίνης που πάνω από 100 ημέρες  σφάζεται ανελέητα.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για να αποτρέψουμε να σταλεί φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού της χώρας μας στην Ερυθρά θάλασσα στο στόμα του λύκου.

Είναι προκλητικό η Κυβέρνηση από τη μία να υποχρηματοδοτεί τη Δημόσια Εκπαίδευση, τη Δημόσια Υγεία, την προστασία μας από φυσικές καταστροφές (φωτιές, σεισμούς, πλημμύρες) και από την άλλη να δίνει δισεκατομμύρια για στρατιωτικές δαπάνες για να στηρίξουν τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις.

Οι παραπάνω εξελίξεις είναι κρίσιμες γιατί βάζουν σε κίνδυνο το λαό μας, τις ένοπλες δυνάμεις μας, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  

Δεν επιτρέπεται καμία αυταπάτη πως μπορούν να σβήσουν την φωτιά του πολέμου αυτοί που την άναψαν, αυτοί που βλέπουν ευκαιρίες για κέρδη και επενδύσεις εκεί που οι λαοί χύνουν το αίμα τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·        Να ακυρωθεί η απόφαση αποστολής φρεγάτας του πολεμικού ναυτικού στα στενά του Άντεν.

·        Να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή της χώρας μας σε επεμβάσεις εκτός συνόρων.

Διατρανώνουμε την αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η γενοκτονία και να εφαρμοστεί η απόφαση του ΟΗΕ για δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

      ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 12μ. ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ