Ο Διευθυντής της Λυρικής κ. Κουμεντάκης, αρνείται πεισματικά να συζητήσει με το Σωματείο μας όρους αμοιβής και εργασίας για τους δεκάδες μουσικούς που εργάζονται περιστασιακά σε παραγωγές της Λυρικής.

Η Λυρική είναι το μεγαλύτερο Κρατικό θέατρο της χώρας μας και απασχολεί μεγάλο αριθμό μουσικών οι οποίοι δεν έχουν σταθερές εργασιακές σχέσεις με το θέατρο. Παρά το ότι επανειλημμένα έχουμε ζητήσει συνάντηση για να συζητηθούν προτάσεις που έχουμε καταθέσει, η Διοίκηση αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση επικαλούμενη ανυπόστατα επιχειρήματα. Υπογράφει μάλιστα Συλλογική Σύμβαση με άλλο ομοιο-επαγγελματικό Σωματείο όπως το δικό μας, ενώ για τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο αρνείται ότι αυτό μπορεί να γίνει επικαλούμενη ότι είναι ομοιο-επαγγελματικό Σωματείο.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Κουμεντάκης έφτασε στο σημείο να ζητήσει την αφαίρεση των αιτημάτων του Συλλόγου μας από την κοινή πρόταση όλων των επιχειρησιακών Σωματείων, εκβιάζοντας ότι αν δε γίνει αυτό δε θα συζητήσει με κανέναν για Συλλογική Σύμβαση.

Στόχος τους είναι η συρρίκνωση κάθε εργασιακού δικαιώματος μουσικών με πολύχρονες σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό και η φτωχοποίηση τους.

Δύο αιώνες μετά την Απεργία του Σικάγο η Διοίκηση ενός Κρατικού θεάτρου και η Κυβέρνηση, αρνείται τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να διαπραγματεύονται συλλογικά τους όρους αμοιβής και εργασίας τους. Αυτό το σκοτάδι ετοιμάζουν για το μέλλον των πιο ελαστικά απασχολούμενων εργαζόμενων. Με αυτή την πρακτική εξευτελίζουν ένα σημαντικό καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας μας και το ωθούν στην εγκατάλειψη του επαγγέλματος ή στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος σε άλλες χώρες.

Δε δεχόμαστε αυτή την πρακτική και

καλούμε σε κινητοποίηση την Τρίτη 25 Απρίλη στις 18.30 στις εγκαταστάσεις της Ε.Λ.Σ., στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ.Νιάρχος, στην πρεμιέρα της παράστασης «Μήδεια».

Διεκδικούμε τη δυνατότητά μας να ζήσουμε από την Τέχνη μας η οποία απαιτεί πολύχρονη προσπάθεια και αφιέρωση.

Σε μία παραγωγή πολυδιαφημισμένη και πολυδάπανη καταγγέλλουμε τη φτωχοποίηση που επιφυλάσσουν για την πλειονότητα των καλλιτεχνών.