Η λογική που λέει ότι η Τουριστική ανάπτυξη συμβάλλει στην ανάπτυξη του Πολιτισμού συγκρούεται με τη σκληρή πραγματικότητα. Δύο ιστορικοί Κινηματογράφοι του κέντρου της Αθήνας (ΙΝΤΕΑΛ και ΑΣΤΟΡ) θα μετατραπούν σε Ξενοδοχεία.

Αυτό γιατί ο ΕΦΚΑ αποφάσισε να πουλήσει τα κτίρια που στεγάζουν τους δύο Κινηματογράφους και οι νέοι ιδιόκτητες προτιμούν ένα μεγάλο lobby  στα νέα τους Ξενοδοχεία, παρά ένα Κινηματογράφο για τους σινεφίλ κατοίκους αυτής της πόλης. Η Υπουργός Πολιτισμού σε πρόσφατη συνέντευξη της δηλώνει τη «στενοχώρια» της για την εξέλιξη, αλλά σηκώνει τα χέρια μπροστά στις «ιερές» ανάγκες των επενδυτών, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανακηρυχτούν οι ιστορικοί Κινηματογράφοι, διατηρητέοι στη χρήση. Αντίστοιχα το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών καταγγέλλει το ΥΠΠΟ γιατί δεν χρηματοδοτεί ούτε στο ελάχιστο την έκθεση εκατοντάδων εικαστικών στο Καπνεργοστάσιο . Παρά το ότι το Επιμελητήριο είναι αυτοδιοικούμενος φορέας του Δημοσίου, το ΥΠΠΟ  αδιαφορεί για το ότι έχει εγκαίνια ι σε λίγες ημέρες, χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση για να μπορεί να στηθεί η έκθεση. Όταν όμως πρόκειται για μεγαλοβιομηχάνους συλλέκτες οι πόρτες των Δημόσιων χώρων ανοίγουν αυτόματα και τα κονδύλια απελευθερώνονται.

Οι ανάγκες των πολλών είναι πάνω από τα συμφέροντα των λίγων

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας  φορέων του Κινηματογράφου  την Τρίτη 11 Απρίλη στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Για  να μη  γίνει άλλο ένα έγκλημα ενάντια τις Πολιτιστικές μας ανάγκες.