Την Τρίτη 14 Μάρτη αντιπροσωπεία της ΠΟΘΑ και των Σωματείων μελών της συναντήθηκε με εκπροσώπους των Κομμάτων για την πρόταση της Τροπολογίας που έχουμε καταθέσει.  Η Ομοσπονδία έχει ήδη βγάλει ενημερωτική ανακοίνωση για τις συναντήσεις την οποία επισυνάπτουμε. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δείχνει να διαφοροποιείται σε σχέση με τις διεκδικήσεις μας και τη στήριξη που παρέχουν σε αυτές όλα τα υπόλοιπα Κόμματα της Αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα ο κ. Γαβρόγλου πρώην Υπουργός Παιδείας, εκπροσωπώντας στη συνάντηση το ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. ανέφερε ξεκάθαρα, ότι πρόθεση του Κόμματος του είναι να αντιστοιχίσει τα Πτυχία των Ωδείων και των Καλλιτεχνικών Σχολών στο επίπεδο 5 (δηλαδή εκεί που είναι καταταγμένα τα ΙΕΚ). Συγκεκριμένα μας είπε ότι είναι μια πολύ καλή διαβάθμιση που δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους των Σχολών αυτών, μέσω της διαπερατότητας, να συνεχίσουν και στα Πανεπιστήμια. Δηλαδή αυτό ακριβώς που μας προτείνει και η Κυβέρνηση και αρνούνται όλα τα Σωματεία των Καλλιτεχνών. Άραγε ποια είναι η στήριξη τους στους αγώνες μας όταν όλο αυτό το διάστημα ο Καλλιτεχνικός κόσμος έχει βγει στους δρόμους ζητώντας να μην είναι καταταγμένος μισθολογικά στην Κατηγορία  ΔΕ (στην οποία κατατάσσονται και οι απόφοιτοι των ΙΕΚ οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στο επίπεδο 5).

Αυτή η τοποθέτηση ουσιαστικά εδραιώνει την κατάταξη μας στη μισθολογική κατηγορία ΔΕ και υποσκάπτει την κατάκτηση που έχουμε ήδη οι απόφοιτοι των Ωδείων και κατατασσόμαστε στο ΤΕ.

Η δύναμη μας είναι οι αγώνες μας και οι διεκδικήσεις μας. Δε μας φοβίζει η διαμόρφωση ενός ενιαίου μπλοκ των Κυβερνητικών Κομμάτων απέναντι στα  δίκαια αιτήματα μας, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες μας μπορούν να παρασύρουν κάθε εμπόδιο.

Συμμετέχουμε μαζικά στην αυριανή Γενική Απεργία και στο Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 11.30 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ