Η πρωτόγνωρη συμμετοχή των καλλιτεχνών σε όλη τη χώρα στη 48ωρη Απεργία 1 & 2 Φλεβάρη, αλλά και η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης μας δίνουν μεγάλη δύναμη. Σίγουρα μέσα στους χώρους εργασίας από σήμερα το μπόι μας θα είναι πιο μεγάλο.
Δώσαμε ελπιδοφόρο μήνυμα, συνεχίζουμε με νέα απεργία στις 8 Φλεβάρη.
Είναι μια απεργία πιο απαιτητική ακόμα όμως πιο αναγκαία. Κάτω από την πίεση που ασκήσαμε και τους αγώνες μας η Κυβέρνηση μας εξαιρεί από το ΠΔ με την πρόσφατη τροπολογία 1565/23 σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εφαρμόζοντας όμως στον κλάδο μας το Νόμο του 2015, ν. Βρούτση –Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται στις ΣΣΕ και ορίζει αμοιβές καλλιτεχνών με βάση ότι θέλει η κάθε κυβέρνηση και υπουργός, αφαιρώντας το δικαίωμα διαπραγματευσής στο βασικό μισθό. Μάλιστα η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ τώρα το επεκτείνει αυτό και στους δήμους , ΟΤΑ, Δημοτικά ωδεία, που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επιβεβαιώνεται ότι μέσα από το Π.Δ. 85/22 και με την ανακοινωμένη την υποβάθμιση των Πτυχίων μας στο επίπεδο 5 (ΙΕΚ) οι επιδιώξεις είναι τόσο η υποβάθμιση των σπουδών, όσο και επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα μας.
Έχουν σοβαρές ευθύνες τόσο η σημερινή Κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες για αυτή την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματα μας.
𝝖𝝪𝝩𝝤 𝝩𝝤 𝝚𝝟𝝩𝝦𝝮𝝡𝝖 𝝙𝝚𝝢 𝝝𝝖 𝝥𝝚𝝦𝝖𝝨𝝚𝝞
Δε θα δεχτούμε καμία μείωση των ήδη μειωμένων από την ακρίβεια μισθών μας.
Θυμίζουμε πως όσες συμβάσεις υπογραφίσαν τα τελευταία χρόνια, αυτό έγινε μέσα από μεγάλους αγώνες πχ. Σύμβαση στην ΕΛΣ πέρυσι. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλος. Είναι όμως σημαντικό να μπορούμε με τη δική μας δράση να διαμορφώνουμε τους όρους τη Εκπαίδευσης μας, της εργασίας μας και της αμοιβής μας.
Συνεχίζουμε με τα άλλα Καλλιτεχνικά σωματεία και τους σπουδαστικούς Συλλόγους με Απεργία την Τετάρτη 8 φλεβάρη παλεύοντας για κλαδικές συμβάσεις παντού!
Απεργώντας διεκδικούμε:
➤ Απόσυρση τώρα της απαράδεκτης τροπολογίας 1565/23.
Καμία σκέψη για υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών στο επίπεδο της μεταλυκειακής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).
➤ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους : Λυρική, Ωδεία, τηλεόραση,
συναυλίες, στούντιο, εστίαση
➤ Συγκρότηση Δημόσιων και Δωρεάν αποκλειστικά Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα
Πανεπιστήμια, που να καλύπτουν τα αντικείμενα των Μουσικών, των Ηθοποιών, των
Χορευτών, των Σκηνοθετών.
➤ Αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών όπως και των Καλλιτεχνικών μαθημάτων στο
σχολείο. Ανάπτυξη συστήματος Δημόσιας και Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης από τα
σχολικά χρόνια ως και το Πανεπιστήμιο.
➤ Αντιστοίχηση παλαιότερων Τίτλων σπουδών με ευθύνη των Πανεπιστημίων και του ΥΠΑΙΘ.