Η πρωτόγνωρη συμμετοχή των μουσικών και καθηγητών των Ωδείων στη 48ωρη Απεργία, αλλά και η μαζική συμμετοχή  στο Συλλαλητήριο της Πέμπτης μας δίνουν μεγάλη δύναμη. Σίγουρα μέσα στους  χώρους εργασίας από σήμερα το μπόι μας θα είναι πιο μεγάλο. Πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι απ’ αυτούς που τελικά έκαναν το βήμα να απεργήσουν, ήταν κοντά στο να πάρουν την απόφαση, όμως την τελευταία στιγμή κάτω από το βάρος της απώλειας του μεροκάματου και των εργοδοτικών πιέσεων δεν απείργησαν. Τους δίνουμε το χέρι και τους καλούμε να στηρίξουν τον αγώνα που δίνουμε συλλογικά, γιατί είναι και δικός τους.

Η Κυβέρνηση μπορεί να τροποποίησε το Π.Δ. εξαιρώντας απ’ αυτό τους Καλλιτέχνες, όμως μας ενέταξε σε ένα ειδικό Μισθολόγιο, που θα καθορίζεται με απόφαση των αρμόδιων Υπουργών και ειδικά για τους πτυχιούχους Ωδείων και μουσικών Πανεπιστημίων μπορεί να οδηγεί και σε μειώσεις.

Συγχρόνως έχει εξαγγείλει την ακαδημαϊκή διαβάθμιση των Πτυχίων μας στο επίπεδο των Ι.Ε.Κ. Όλα αυτά δε χωρούν καμία αναμονή, αντίθετα πρέπει να ξεσηκώσουν τους πάντες.

Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλος. Είναι όμως  σημαντικό να μπορούμε με τη δική μας δράση να διαμορφώνουμε τους όρους της Εκπαίδευσης μας, της εργασίας μας και της αμοιβής μας.

Με τους μαζικούς μας αγώνες καταφέραμε να τρέχουν οι Υπουργοί, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  για να μας απαντήσουν.

Συνεχίζουμε με τα άλλα Καλλιτεχνικά Σωματεία και τους σπουδαστικούς Συλλόγους με

Απεργία την Τετάρτη 8 Φλεβάρη.