Ο Πρωθυπουργός με τις δηλώσεις όχι μόνο δε λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί και νέα.

Ο Πρωθυπουργός μπροστά στις μεγάλες κινητοποιήσεις Σπουδαστών και Καλλιτεχνών προσπαθεί να αναδιπλωθεί και να ξεγελάσει για τις προθέσεις της Κυβέρνησης του, ενώ συγχρόνως προχωρά την υποβάθμιση των σπουδών μας και των αμοιβών μας.

Απέναντι στο αίτημα μας για  Ενιαία Δημόσια και δωρεάν μουσική Εκπαίδευση που να ξεκινά από τα πρώτα παιδικά χρόνια και να καταλήγει  στην Πανεπιστημιακή βαθμίδα, μιλά αόριστα για μια Πανεπιστημιακή σχολή  Μουσικής που θα γίνει το 2025. Αγνοεί ότι ήδη υπάρχουν 3 Πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν πρακτική κατεύθυνση στην εκμάθηση οργάνων, χωρίς να έχουν λύσει το πρόβλημα  της μουσικής εκπαίδευσης στη Χώρα μας.

Για τα Ωδεία  που τα αναγνωρίζει ως τη ραχοκοκαλιά της Μουσικής Εκπαίδευσης, τα «αναβαθμίζει» ισοτιμώντας τα Ακαδημαϊκά με 2ετή  ΙΕΚ!!!. Δηλαδή εξομοιώνει τη 12ετη φοίτηση με τη 2ετή και την κατάρτιση με την Εκπαίδευση.

Στο αίτημα μας για κατάταξη των αποφοίτων των Καλλιτεχνικών σχολών στην κατηγορία ΤΕ, όπως συμβαίνει με τους αποφοίτους των Ωδείων ανακοινώνει την ένταξη όλων των Καλλιτεχνών σε Ειδικό Μισθολόγιο!!! Δηλαδή θα καθορίσουν με απόφαση Υπουργού ένα μισθό για όλους τους Καλλιτέχνες, ο οποίος θα αποτυπώνει την ισοτίμηση στο επίπεδο των ΙΕΚ. Δηλαδή κάτι παραπάνω από το μισθό του ΔΕ, προχωρώντας σε μειώσεις σε όσους είναι ήδη καταταγμένοι ή μελλοντικά θα μπορούσαν να καταταχθούν στην κατηγορία ΤΕ και ΠΕ.

Δε δεχόμαστε άλλη υποβάθμιση και κοροϊδία. Θυμίζουμε στον Πρωθυπουργό τις μεγάλες αντιδράσεις των μουσικών απέναντι στην υποβάθμιση των σπουδών μας στο επίπεδο 5 μέσα από το «Κρατικό Πιστοποιητικό Μουσικών Γνώσεων» του κ. Γαβρόγλου που τον ανάγκασαν να το αποσύρει. Δε δεχόμαστε άλλη κατηγοριοποίηση. Ζητάμε ένα Πανεπιστημιακό Πτυχίο ανά ειδικότητα που να δίνει όλη τη σύγχρονη γνώση και να παρέχει όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

Τώρα ξέρουμε ότι όταν αγωνιζόμαστε έχουμε δύναμη και μπορούμε να επιβάλλουμε ουσιαστικές αλλαγές.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην προετοιμασία της 48ωρης Απεργίας

1 και 2 Φλεβάρη.