Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει μεγάλες και σημαντικές κινητοποιήσεις καλλιτεχνών και σπουδαστών Καλλιτεχνικών Σχολών με αφορμή  το απαράδεκτο Π.Δ. 85/22. Οι κινητοποιήσεις έθεσαν στο επίκεντρο της συζήτησης των καλλιτεχνών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, την ανάγκη μιας

Ενιαίας Δημόσιας Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης που να ξεκινά από τα πρώτα παιδικά χρόνια και να καταλήγει στην Πανεπιστημιακή βαθμίδα.

Είναι ανάγκη η διεκδίκησή μας να κλιμακωθεί.

 Συμμετέχουμε στη 48ωρη Απεργία Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

που κήρυξε στο Θέαμα-Ακρόαμα η Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος.

 Αντίστοιχα την Πέμπτη σε ώρα και τόπο που θα ανακοινωθεί, θα υπάρχει το Απεργιακό συλλαλητήριο.

Κλιμακώνουμε τις διεκδικήσεις μας για μια Εκπαίδευση που μας αξίζει αλλά και για όρους αμοιβής και εργασίας που να μας επιτρέπουν να ζούμε από την εξάσκηση της Τέχνης μας κι όχι να την έχουμε σαν πάρεργο.

Απεργώντας διεκδικούμε

 

  • Άμεση κατάργηση του Π.Δ. 85/22. Καμία σκέψη για υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών στο επίπεδο της μεταλυκειακής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).
  • Συγκρότηση Δημόσιων και Δωρεάν αποκλειστικά Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα Πανεπιστήμια, που να καλύπτουν τα αντικείμενα των Μουσικών, των Ηθοποιών, των Χορευτών, των Σκηνοθετών.
  • Αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών όπως και των Καλλιτεχνικών μαθημάτων στο σχολείο. Ανάπτυξη συστήματος Δημόσιας και Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης από τα σχολικά χρόνια ως και το Πανεπιστήμιο.
  • Αντιστοίχηση παλαιότερων Τίτλων σπουδών με ευθύνη των Πανεπιστημίων και του ΥΠΑΙΘ.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους : Λυρική, Ωδεία, τηλεόραση, συναυλίες, στούντιο, εστίαση.