Η μαζικότητα των προηγούμενων κινητοποιήσεων των Καλλιτεχνών ενάντια στη νέα προσπάθεια υποβάθμισης των σπουδών μας στρίμωξε  την Κυβέρνηση.

Είναι κρίσιμο να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας τώρα που το διαχρονικό αίτημα μας για αναβάθμιση των σπουδών μας είναι στο επίκεντρο. Ήδη οι Δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου, του ΚΘΒΕ και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας βρίσκονται σε κατάληψη.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει μια αδιάλλακτη στάση ενώ συγχρόνως προσπαθεί να αποπροσανατολίσει Καλλιτέχνες και κοινή γνώμη, λέγοντας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Καλλιτεχνική Εκπαίδευση, με τους νόμους της. Μας καλεί δηλαδή σε αποδοχή της διαχρονικής υποβάθμισης των σπουδών μας αδιαμαρτύρητα.

Επιμένουμε και διεκδικούμε

  • Την άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85/22 και τη μισθολογική κατάταξη όλων των αποφοίτων των Καλλιτεχνικών σχολών στην κατηγορία Τ.Ε.
  • Ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα μουσικής Εκπαίδευσης με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ που να καταλήγει στην Πανεπιστημιακή βαθμίδα.
  • Αντιστοίχιση των υπαρχόντων Τίτλων σπουδών.

Καλούμε όλους και όλες στην Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 19 Γενάρη στις 12.00 το μεσημέρι  στο ΥΠΠΟ. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Για την ίδια ημέρα έχει εξαγγελθεί 3ωρη στάση εργασίας από 11.30 π.μ. ως 2.30 μ.μ. για τη διευκόλυνση όσων εργάζονται αυτές τις ώρες.