Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους σπουδαστές των Δραματικών σχολών του Εθνικού Θεάτρου, του ΚΘΒΕ και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας , που τελούν υπό Κατάληψη.

Ο αγώνας των σπουδαστών των Δραματικών σχολών για αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών στη Χώρα μας είναι δίκαιος, είναι μαζικός  και αφορά το σύνολο των Καλλιτεχνών αλλά και της Κοινωνίας. Η ευθύνη του Κράτους και των Κυβερνήσεων του, είναι διαχρονικά εχθρική απέναντι στον Πολιτισμό.

Είναι ελπιδοφόρο γεγονός οι μαζικές κινητοποιήσεις νέων σπουδαστών τις τελευταίες εβδομάδες, ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης των Καλλιτεχνικών σπουδών. Στεκόμαστε με κάθε τρόπο δίπλα στους αγώνες τους, που είναι και δικοί μας αγώνες. Ενάντια στη λογική του «εφικτού» που στην ουσία του μας γυρίζει στη λογική του συμβιβασμού με το απαράδεκτο καθεστώς των Καλλιτεχνικών σπουδών στη Χώρα μας.

Παλεύουμε για Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Καλλιτεχνική Εκπαίδευση από τα πρώτα παιδικά χρόνια μέχρι την Πανεπιστημιακή βαθμίδα, με αναβάθμιση των μαθημάτων αισθητικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

«Ο Χρόνος σέβεται αυτόν που ονειρεύεται»

Καλή δύναμη στους αγώνες μας.