Καταχειροκροτήθηκαν οι συμβασιούχοι μουσικοί της ΕΡΤ που διεκδικούν σταθερή δουλειά. Μια συμβολικότατη και χαρακτηριστική στιγμή ξεχώρισε στη χθεσινοβραδινή κινητοποίηση των Μουσικών της ΕΡΤ για άμεση ένταξη των 25 μουσικών συμβασιούχων στο τακτικό προσωπικό και για άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
Συγκεκριμένα, στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής οι μόνιμοι μουσικοί της ορχήστρας πήραν αρχικά τη θέση τους, όμως οι υπόλοιπες θέσεις έμειναν κενές. Τότε, από το πόντιουμ ο αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης καλωσορίζει το κοινό και λέει: «Όπως βλέπετε η διάρθρωση της ορχήστρας με τους μόνιμους μουσικούς της δεν επαρκεί για την απόδοση μεγάλων συμφωνικών έργων. Παρακαλώ, λοιπόν, να δώσετε το πιο μεγάλο χειροκρότημα σας στους έκτακτους μουσικούς εκείνους που επανδρώνουν την ορχήστρα. Με την ευχή αυτή η ιστορική ορχήστρα που ξεπερνά τα 80 χρόνια ιστορίας και προσφοράς, να συνεχίσει ως μια από τις ελάχιστες ελληνικές ορχήστρες την παρουσία της».

Και πράγματι το χειροκρότημα ήταν το πιο θερμό, το πιο δυνατό καλωσορίζοντας τους συμβασιούχους μουσικούς. Και τα φωτεινά πρόσωπα όλων των μουσικών η μεγαλύτερη ανταμοιβή…
Λίγο νωρίτερα, έξω από το Μέγαρο Μουσικής είχε πραγματοποιηθεί κινητοποίηση του Σωματείου Καλλιτεχνών Ορχηστρών Χορωδίας ΕΡΤ, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.