Π.Μ.Σ. pmu@pmu.gr

Ανακοινώνουμε έγγραφο που στείλαμε στην Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων μετά την απομάκρυνση μουσικών από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μουσικοί μέλη του Συλλόγου μας, μας ανέφεραν ότι την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας τους απομάκρυνε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οι συνάδελφοι υπάκουσαν στις οδηγίες που τους έδωσε η Δημοτική Αστυνομία, σταμάτησαν να παίζουν και απομακρύνθηκαν παρόλο το ότι δεν τους δόθηκαν σαφείς εξηγήσεις με βάση ποιες νομικές διατάξεις τους ζητούσαν την αποχώρηση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας είχε στόχο να ελέγξει καλλιτέχνες που υπάγονται στο νόμο για το υπαίθριο εμπόριο. Σας υπενθυμίζουμε όμως ότι οι μουσικοί δεν υπάγονται στο συγκεκριμένο νόμο.

Επίσης πριν λίγους μήνες με αφορμή τη σύλληψη συναδέλφου μουσικού στη Θεσσαλονίκη καταργήθηκε το άρθρο 407 του ποινικού κώδικα που αφορά την επαιτεία με το ν. 4571/2018 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 30/10.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε να ενημερώσετε τα μέλη της υπηρεσίας σας για τη νόμιμη παρουσία των συναδέλφων μας στους δρόμους της πόλης.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                          Κώστας Σταυρόπουλος