Κυβέρνηση, μεγάλοι όμιλοι της Ενέργειας και η κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό τοπίο για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Μεγαλώνουν την ενεργειακή φτώχεια στη χώρα μας και παγκόσμια.

Το 2022 με αναπτυγμένες όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες για να υπάρχει ενεργειακή επάρκεια σε όλους μας, κυβερνήσεις μας καλούν να ζήσουμε με τους όρους του 15ου αιώνα. Τις σκανδαλώδεις ευθύνες τους για τις απρόσιτες τιμές σε ρεύμα και καύσιμα τις μεταφέρουν στην ατομική ευθύνη.

Μας λένε ότι «για να είμαστε υπεύθυνοι» πρέπει να ξεχάσουμε την ηλεκτρική κουζίνα και τη θέρμανση στο σπίτι μας. Για όσους δεν πειθαρχήσουν σ’ αυτή την υπευθυνότητα τους ετοιμάζουν λογαριασμούς φωτιά.

Συγχρόνως, χρηματοδοτούν μόνο για τον Σεπτέμβριο τους παρόχους ρεύματος με 1,9 δις από τα κρατικά ταμεία, τη στιγμή που η καινούργια υπερσύγχρονη λιγνιτική μονάδα της Πτολεμαΐδας με μειωμένους ρύπους κόστισε 1,3 δις. Δηλαδή για χάρη των μεγάλων εφοπλιστικών συμφερόντων που σχετίζονται με τη μεταφορά του αμερικάνικου φυσικού αερίου, αποσυνδέθηκε η ηλεκτροπαραγωγή μας από το λιγνίτη τον οποίο η χώρα μας έχει σε μεγάλα αποθέματα.

Απέναντι σ’ αυτά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα,

 παλεύουμε,

  • κανένας συνάδελφος να μη μείνει χωρίς ρεύμα στο σπίτι του.
  • άμεση μείωση των τιμών του ρεύματος.

απαιτούμε

  • γενναίες αυξήσεις σε μισθούς στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα για την κάλυψη του μεγάλου κύματος ακρίβειας που τρώει το εισόδημά μας.

Ενημερώνουμε το Σωματείο μας για προβλήματα διακοπή παροχής ρεύματος στα σπίτια.

Οργανώνουμε τη συλλογική μας δράση για την υπεράσπιση της ζωής μας.

Καλούμε σε κινητοποίηση μαζί με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα

 

  • την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη και ώρα 7 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ Χαλκοκονδύλη 30.

 

  • την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

 

Καμία αναμονή

 Η επιβίωσή μας εξαρτάται μόνο από το συλλογικό μας αγώνα.