Οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στο γνωστό οινοποιείο βρίσκονται σε απεργία διαρκείας εδώ και εβδομάδες. Ζητάνε την επαναπρόσληψη 15 απολυμένων συναδέλφων τους, είναι αντίθετοι στην εργολαβοποίηση ολόκληρων τμημάτων της επιχείρησης και ζητάνε αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούν να ζήσουν. Πρόκειται για εργαζόμενους πολλών χρόνων που έχουν χτίσει με τη δουλειά τους το όνομα της εταιρείας στην αγορά και έχουν αποδεχθεί  μείωση 20% στους μισθούς τους για να σωθεί η επιχείρηση. Ο νέος ιδιοκτήτης αφού απαλλάχτηκε από εκατομμύρια χρεών στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, προσπαθεί να απαλλαγεί και από κάθε εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι είπαν ως εδώ  και απέδειξαν στην πράξη ότι χωρίς τη δουλειά τους δε βγαίνει ούτε ένα μπουκάλι κρασί από το εργοστάσιο. Εδώ και εβδομάδες οι μόνοι που μπαινοβγαίνουν στο εργοστάσιο είναι τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας που απειλούν και εκβιάζουν τους απεργούς γιατί έχουν κάνει τα επιχειρηματικά τους πλάνα κουρελόχαρτα.

Απέναντι στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων Εταιρεία και Κυβέρνηση έχουν επιστρατεύσει όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Καθημερινά οι εργαζόμενοι δέχονται επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής, με συλλήψεις μηνήσεις και απειλές. Την Τετάρτη το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν τους απεργούς, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να στηρίξει με κάθε τρόπο τα επιχειρηματικά κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι υπόλογοι οι Υπουργοί Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και ο Υπουργός Ενέργειας που δεν κρύβει τις φιλικές του σχέσεις με το νέο ιδιοκτήτη.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο των αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» γιατί είναι και δικός μας αγώνας.