Σήμερα πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη διαμαρτυρία μας στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αντιπροσωπεία του Σωματείου μας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Γιατρομανωλάκη. Για άλλη μια φορά τον ενημερώσαμε για τα αιτήματά μας που αναφέρουμε στο Υπόμνημα του Συλλόγου, καταθέσαμε επίσης Υπόμνημα των πρώην εργαζομένων της Ορχήστρας Χρωμάτων και ζητήσαμε λύση της πολύχρονης ομηρίας δεκάδων Συμβασιούχων στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

Ως συνήθως ο Υφυπουργός άκουσε με «ενδιαφέρον και συμπάθεια» τα αιτήματά μας. Για μια ακόμη φορά δεν πήραμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Όπως οι εκπρόσωποι των εποπτευόμενων Φορέων μεταφέρουν την ευθύνη στο Υπουργείο, έτσι κι ο Υφυπουργός μετέφερε την ευθύνη στους Φορείς. Όταν πιέσαμε για πιο συγκεκριμένες απαντήσεις η συζήτηση οδηγήθηκε στο ότι «δεν υπάρχουν χρήματα», κάνοντας μάλιστα και αναφορά για τη δύσκολη κατάσταση που έχει επιφέρει η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία. Δηλαδή με άλλα λόγια μας είπε ότι «τη στιγμή της πολεμικής ανάφλεξης και της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτήν δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις».

Κάναμε καθαρό στον Υπουργό ότι αναμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τα ζητήματα που του θέσαμε. Κάναμε σαφές ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τη νέα γενιά των μουσικών στο χώρο αυτό όπου μετά από πολύχρονες σπουδές δε μπορεί να επιβιώσει ακόμα κι όταν εργάζεται. Συγχρόνως, επισημάναμε ότι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και μέσα στο καλοκαίρι κλιμακώνοντας στις αρχές του Φθινοπώρου.

Συνεχίζουμε μαχητικά και διεκδικητικά μπροστά στη προοπτική ενός πολύ δύσκολου χειμώνα για όλους μας.