Πραγματοποιήσαμε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με αίτημα να μπει τώρα στη φυλακή ο καταδικασμένος για δυο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης. 

Το Υπουργείο μας υποδέχτηκε με Αστυνομικές δυνάμεις και μας αρνήθηκαν συνάντηση με την διόλου «πρωτότυπη» δικαιολογία ότι ο Υπουργός απουσιάζει. Μετά από επίμονη προσπάθεια και αφού περάσαμε εξονυχιστικό έλεγχο για να εισέλθουμε στο κτήριο, μας δέχτηκε η Διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, η οποία δήλωσε αναρμόδια.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι οι ίδιοι που νομιμοποιούν την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια, που ποινικοποιούν τους αγώνες μας, που αντιμετωπίζουν τα Σωματεία μας σαν τρομοκρατικές οργανώσεις. Αυτή τη Δικαιοσύνη εκπροσωπούν και αυτή η Κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες, που έχουν στρώσει το δρόμο για να μπορεί σήμερα να βρίσκεται ελεύθερος ο παιδοβιαστής, ενάντια στο λαϊκό αίσθημα που ζητάει άμεσα τη φυλάκισή του.

Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση αμέσως μετά τις φρικιαστικές αποκαλύψεις της δράσης του Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο είχε διορίσει ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, έφερε τους κώδικες δεοντολογίας για να μπορέσει να «διασφαλίσει» τους εργαζόμενους στα Κρατικά Θέατρα από παρόμοιες συμπεριφορές.

Σήμερα ο καταδικασμένος για βιασμούς ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης είναι ελεύθερος, ενώ εργαζόμενη στη σχολή μπαλέτου της Λυρικής απομακρύνθηκε από τη θέση της γιατί ύψωσε τη φωνή της σε σπουδαστή της σχολής.

Η μόνη δικαίωση για τα θύματα είναι να μπει τώρα στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Συνεχίζουμε.