Στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ  η συμμετοχή Σωματείων και συνδικαλιστών, είναι τεράστια. Πάνω από 470 Ομοσπονδίες Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, από όλη την Ελλάδα, θα συμμετέχουν, δείχνοντας την τεράστια ανάγκη  διεκδίκησης της ζωής  και της αξιοπρέπειάς μας, από τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Είναι ευρύτερα κατανοητό, ότι σήμερα είναι αναγκαία η μαζικοποίηση ενός  ισχυρού μετώπου εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, που να αγκαλιάζει τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και να δρα Πανελλαδικά.

Ένα μέτωπο που να βάζει μπροστά τις ανάγκες μας, να ανοίγει την αντιπαράθεση με Κυβερνήσεις και Εργοδοσία και να επιβάλλει ουσιαστικές αλλαγές.

Δεν είμαστε στο μηδέν. Μετά από 23 χρόνια δράσης του ΠΑΜΕ σα μέτωπο Σωματείων και συνδικαλιστών έχουμε πετύχει πολλά. Έχουμε κρατήσει  ψηλά στη Χώρα μας τις διεκδικήσεις, τους αγώνες και τις κατακτήσεις. Το εργατικό κίνημα απέφυγε το θανατηφόρο εναγκαλισμό του εργοδοτικού και Κυβερνητικού συνδικαλισμού, που παρουσίαζε σαν αγώνες  τον κοινωνικό εταιρισμό, τους κοινωνικούς διαλόγους και το συμβιβασμό με τις δυσκολίες.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο 18 Ιούνη από τις 9.00 το πρωί ως τις 8.00 το βράδυ

και την Κυριακή 19 Ιούνη από τις 9.00 το πρωί ως τις 13.30 το μεσημέρι.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γήπεδο Δραπετσώνας  «Αριστείδης Παπαμιχαήλ».  

Το Σάββατο μετά το τέλος της σύσκεψης θα ακολουθήσει  στις 21.00 λαϊκό γλέντι με τον Μπάμπη Τσέρτο στο χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Το Σωματείο μας θα συμμετέχει στις εργασίες φέρνοντας την πείρα των αγώνων του κλάδου μας, τις διεκδικήσεις μας σε αυτή την περίοδο.  Η πείρα των μεγάλων αγώνων του τελευταίου διαστήματος θα είναι αντικείμενο της συζήτησης, αλλά και η οργάνωση των νέων.

Αυτή  η πολύτιμη πείρα και οι επεξεργασίες, θα αποτελέσουν το δρόμο δράσης του κινήματος των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους.