ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ

Αυτό το καλοκαίρι όλοι δίνουμε τη μάχη της επιστροφής σε ένα επάγγελμα που δε λειτούργησε για δύο χρόνια.

Οι όροι εργασίας και αμοιβής μας είναι χειρότεροι σε σχέση με πριν την Πανδημία, για όσους έχουν ξεκινήσει τη δουλειά, ενώ πολλοί συνάδελφοι δυσκολεύονται να εργαστούν ή έχουν λίγες κλεισμένες εμφανίσεις.

Το Σωματείο μας παλεύει να διαμορφωθούν συλλογικά οι όροι εργασίας και αμοιβής του μουσικού σε κάθε χώρο με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Συγχρόνως έχουμε στο μυαλό μας όλους αυτούς τους συναδέλφους που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Περάσαμε μια πρωτόγνωρη, για το επάγγελμά μας περίοδο και αυτό που μας κράτησε ήταν ότι, γίναμε όλοι μια γροθιά.

Παλέψαμε όλοι για έναν και ένας για όλους. Αυτή είναι η δύναμή μας και με αυτή πρέπει να συνεχίσουμε.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της Πανδημίας στη Χώρα μας δημιουργήσαμε το Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου μας, μέσα από το οποίο δώσαμε μια μικρή βοήθεια σε πολλούς συναδέλφους που βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη κατάσταση ή είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάστηκαν άμεσα οικονομική στήριξη για θεραπείες και επεμβάσεις. Από τότε ως σήμερα έχουν διατεθεί  49.253,42 € σε 248 συναδέλφους.

Σήμερα το ποσό του Ταμείου Αλληλεγγύης μειώνεται, ενώ οι επείγουσες ανάγκες συναδέλφων μεγαλώνουν.

Καλούμε όλους σας να συμβάλλετε με όποιο τρόπο μπορείτε σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του Ταμείου Αλληλεγγύης. Μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο που πολλοί θα βρούμε κάποια μεροκάματα, είναι μια ευκαιρία να συμβάλλουμε στην έκφραση της αλληλεγγύης μας σε όσους συναδέλφους το έχουν ανάγκη. Κάθε σχήμα μπορεί να προσφέρει τα έσοδα μιας συναυλίας στο Ταμείο Αλληλεγγύης. Μπορεί να συζητήσει με τον παραγωγό τη διάθεση ενός ευρώ από κάθε εισιτήριο ή και οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία.

 ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ