Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης όπου την παραμονή της πρωτομαγιάς έστειλε όλες τις δυνάμεις καταστολής για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη.

 Η κυβέρνηση από τις 3:00 τα ξημερώματα έχει επιστρατεύσει τις δυνάμεις καταστολής στο λιμάνι της COSCO, απέναντι στους απεργούς. Από την μεγάλη ανησυχία που διαπερνά τη κυβέρνηση να δουλέψει το λιμάνι, έχει σύρει ειδικές δυνάμεις του λιμενικού μαζί με κλούβες και ΜΑΤ, που έχουν κόψει τις προβλήτες στα δύο, απαγορεύοντας στους εργαζόμενους να προσεγγίσουν τους συναδέλφους τους που περιφρουρούν την απεργία.

Την ίδια στιγμή που πριν από δυο μέρες έγινε ακόμα ένα εργατικό ατύχημα όπου ένας εργαζόμενος έπεσε από ύψος 12 μέτρων γιατί η εγκατάσταση που τον κρατούσε ήταν σάπια, καταλήγοντας στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα. Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από το προηγούμενο δυστύχημα που κόστισε την ζωή ενός εργαζόμενου και στο εξάμηνο πάνω παρά λίγο να θρηνήσουμε ακόμα ένα νεκρό.

Όλα αυτά δεν οφείλονται στην “κακιά στιγμή” καθώς τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά. Οφείλονται στην έλλειψη των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς θέτοντας έτσι τους εργαζόμενους σε κίνδυνο.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός σύλλογος στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στη COSCO για την υπογραφή Σ.Σ.Ε., με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για ένταξη στα Β.Α.Ε., για λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.