Ανάμεσα στα διάφορα προβλήματα που δημιούργησαν οι δυο υπουργικές αποφάσεις για την αποζημίωση των καλλιτεχνών για τον μήνα Γενάρη είναι και η διάφορα στο ποσό της αποζημίωσης. Έτσι, με βάση την τελευταία υπουργική απόφαση η αποζημίωση μέσω αναστολής υπολογίζεται όχι από την αρχή του μήνα που απαγορεύτηκε η ζωντανή μουσική αλλά από τις 14, ημερομηνία έκδοσης της απόφασης. Συνεπώς δίνεται μισή αποζημίωση μέσω αναστολής για τον Γενάρη, ενώ μέσω Μητρώου δίνεται ολόκληρη.

Πέρα από την κοροϊδία σε βάρος του κλάδου προκύπτει και το ερώτημα τι γίνεται με όσους δικαιούνται την αποζημίωση και από τις δύο πλευρές, μέσω αναστολής και μέσω Μητρώου Καλλιτεχνών.
Ήδη αρκετοί συνάδελφοι ρωτούν τι πρέπει να κάνουν αλλά δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Και δεν γνωρίζουμε τι παρελκόμενα μπορεί να έχει η κάθε επιλογή, παίρνοντας υπόψη τις συνεχείς παλινωδίες των υπουργικών αποφάσεων.
Οι αντιφάσεις και τα προβλήματα μπορούν να διορθωθούν μόνο με απόφαση που θα ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα για πλήρη αποζημίωση σε όλους τους δικαιούχους. Αυτό είναι το αίτημα του κλάδου και του σωματείου μας.