Από την σημερινή συνάντηση στο Υπ.Εργασίας προέκυψαν λίγα συγκεκριμένα πράγματα και πολλές ασάφειες.

Παραδώσαμε την λίστα με τα στοιχεία των συναδέλφων που αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα ένσημα από την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού και μας είπαν πως θα την ελέγξουν και θα μας απαντήσουν. Ζητήσαμε για τους συγκεκριμένους συναδέλφους αλλά και για όλους όσους αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα ένσημα να μπορεί να κατατεθεί η αίτηση για το εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ και να μην απορρίπτεται αλλά να μένει σε εκκρεμότητα μέχρι να λυθεί το ζήτημα με τα ένσημα με ευθύνη του Υπουργείου και των αρμόδιων υπηρεσιών. Μας απάντησαν πως ανάλογο πρόβλημα έχει προκύψει και σε άλλους κλάδους και θα προχωρήσουν σε λύσεις.

Για τις Αποζημιώσεις Ειδικού Σκοπού δεσμεύτηκαν μόνο για νέα προθεσμία υποβολής αίτησης για όσους δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία. Για το βασικό αίτημα που είναι η ένταξη των συναδέλφων που γράφτηκαν στο Μητρώο μετά τις 10 Γενάρη η απάντηση είναι πως θα το προωθήσουν αλλά την τελική απόφαση θα πάρει το Υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια απάντηση πήραμε και για το ζήτημα της επέκτασης των μέτρων στήριξης.

Από τις απαντήσεις που πήραμε γίνεται καθαρό πως η διαχείριση του προβλήματος από την κυβέρνηση έχει ως βασικό άξονα όχι την επιβίωση των εργαζόμενων του κλάδου αλλά την διαχείριση των οικονομικών του κράτους και με βάση αυτήν τοποθετείται θετικά ή αρνητικά σε οποιοδήποτε αίτημά μας.

Αυτό επιβεβαιώνει την ανάγκη να εντείνουμε την πάλη του κλάδου για ολοκληρωμένα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την επιβίωση για το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου. Είμαστε σε ετοιμότητα για κλιμάκωση της διεκδίκησης.