Ενημερώνουμε πως έχουν αρχίσει και φαίνονται τα ένσημα στους συναδέλφους που πήραν την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών.

Ταυτόχρονα φαίνεται ένα νέο πρόβλημα που προκύπτει: σε πολλούς συναδέλφους τα ένσημα που μπήκαν δεν δίνουν το εποχικό βοήθημα. Δεν μας έχει διευκρινιστεί με τι κριτήριο αποφασίζεται τι είδους ένσημα θα κολλήσουν σε έναν καλλιτέχνη, εάν υπολογίζουν τα τελευταία ένσημα ή τα περισσότερα ή είναι εντελώς αυθαίρετο.

Για ακόμα μια φορά επισημαίνουμε πως η βάση του προβλήματος είναι πως ένας καλλιτέχνης για να επιβιώσει ασκεί πολλαπλή δραστηριότητα τόσο εντός όσο και εκτός κλάδου. Είναι απαράδεκτο να τιμωρείται γι’ αυτό, να θεωρείται πως δεν είναι επαγγελματίας.

Απαιτούμε να ενταχθούν στο εποχικό βοήθημα όλοι οι κωδικοί που αφορούν τους εργαζόμενους του κλάδου μας. Απαιτούμε επίσης την ένταξη όλων των συναδέλφων που γράφτηκαν στο Μητρώο Καλλιτεχνών μετά τις 10 Γενάρη αλλά και όσοι δεν γράφτηκαν ακόμα, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ήδη εγγεγραμμένους.