Η Κυβέρνηση μαζί με άλλες μικρές παροχές και υποσχέσεις ανακοίνωσε χθες την συνέχιση της επιδότησης μέσω του Μητρώου καλλιτεχνών για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, χωρίς να απαντάει στα υπόλοιπα αιτήματά μας, όπως τι θα γίνει με τους μετά τις 10.01 εγγεγραμμένους στο Μητρώο αλλά και η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ κλ.π.  Την ίδια ώρα σειρά μέτρων ανακοινώθηκαν που στηρίζουν ουσιαστικά την κερδοφορία της μεγάλης εργοδοσίας. Μείωση φορολογίας και επιδότηση εργασίας για την εργοδοσία.

Λέμε καθαρά. Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό το μέτρο τη στιγμή που αυτό έρχεται με 3 μήνες καθυστέρηση και μάλιστα σε μια περίοδο που αναμένεται η έκρηξη της ακρίβειας σε ρεύμα και σε βασικά αγαθά.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να συνεχιστεί η στήριξη στο εισόδημα του εργαζόμενου μουσικού. Απαιτούμε την κάλυψη του κλάδου για όλη τη σεζόν που έρχεται και όχι μόνο για 2 καλοκαιρινούς μήνες καθώς όπως φαίνεται, με ευθύνη της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, δικαίωμα στην εργασία θα έχουν πολλοί λιγότεροι συνάδελφοι και με κουτσουρεμένα μεροκάματα και δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας κόντρα στη πολιτική αυτής και των προηγούμενων Κυβερνήσεων που έχουν καταργήσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας, κόντρα στην εφαρμογή του νομοσχεδίου Χατζιδάκη που καταδικάστηκε πλατιά από όλους τους εργαζόμενους αλλά και από τον δικό μας κλάδο.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Ο λόγος που δε στηρίζεται ο κλάδος μας δεν είναι η έλλειψη καταγραφής των επαγγελματιών (αυτή η καταγραφή άλλωστε είναι εφικτή μέσα από τα στοιχεία της Εργάνη). Ο λόγος είναι η πολιτική που ζυγίζει τις ζωές μας με βάση το κέρδος και το κόστος. Όπως κυνικά μας ομολογησαν στην συνάντησή μας με το Λογιστήριο του κράτους.

Έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες καταφέραμε και πιέσαμε τη κυβέρνηση. Υπολόγισε και υπολογίζει τις αντιδράσεις και τους αγώνες μας. Γι’ αυτό ο Σύλλογός μας δηλώνει πως θα συνεχίσει τον αγώνα για την στήριξη όλων των συναδέλφων εργαζόμενων μουσικών. Τώρα δεν είναι η ώρα να καταγράψουμε ποιός έχει περισσότερα ή λιγότερα πτυχία ή προϋπηρεσία στο επάγγελμα.

Τώρα είναι ώρααδιαίρετος ο κλάδος να συνεχίσει στο δρόμο της διεκδίκησης ενάντια στο σύνολο της επίθεσης που έχουμε δεχθεί.