Η Διοίκηση της Λυρικής Σκηνής από τις 29 Μαρτίου 2021 αρνείται πεισματικά να συναντηθεί με το Σωματείο που εκπροσωπεί τους μουσικούς χωρίς σταθερή σχέση εργασίας και να δώσει απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Διοίκηση της Λυρικής προσπάθησε να εφαρμόσει στη πράξη τη λογική μείωσης αποδοχών και δικαιωμάτων των μουσικών που εργάζονται στην Εναλλακτική Σκηνή της, αποκλείοντας όσους μουσικούς ζητούσαν αξιοπρεπείς αμοιβές.

Έφτασε και στο σημείο να φέρει γι’ αυτές τις παραγωγές μουσικούς από το εξωτερικό με πολύ μεγαλύτερο κόστος (διαμονή, διατροφή, αεροπορικά εισιτήρια), για να μπορέσει να κάμψει τις διεκδικήσεις των μουσικών στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή που αρνείται τις διεκδικήσεις για αξιοπρεπείς αμοιβές, ξοδεύει μέσω του Ιδρύματος Νιάρχος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την «εξωστρέφεια» του Οργανισμού.

Είναι προκλητική η στάση της να αρνείται τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των μουσικών στη χώρα μας για να μπορεί να μειώνει αμοιβές και δικαιώματα «εκβιάζοντας» τον κάθε μουσικό ξεχωριστά.

 Δε θα επιτρέψουμε πίσω από τα λαμπερά φώτα των παραγωγών της Λυρικής να επιβληθεί η βαρβαρότητα και η κατάργηση των εργασιακών, των Πνευματικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε,

 τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη στις 19.30 έξω από το Ηρώδειο παλεύοντας για,

 

  • την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για τους μουσικούς χωρίς σταθερές εργασιακές σχέσεις στη Λυρική
  • την υπεράσπιση των Συγγενικών μας Δικαιωμάτων

 

Για το Δ.Σ.

                                           Ο Πρόεδρος                                      Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                      Κώστας Σταυρόπουλος