Την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, χτυπώντας ότι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση, είναι ένα ακόμα επεισόδιο σε μια αντιλαϊκή πολιτική που στηρίχθηκε και προετοιμάστηκε από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης αποτελεί εφαρμογή του νόµου – λαιμητόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ν. Κατρούγκαλου) που έβαλε τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στην ασφάλιση, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίστηκε δραστικά, ανοίγοντας το δρόμο για να κυριαρχήσουν τα κοράκια ασφαλιστικών εταιρειών.

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια πανδημίας, ενώ βιώνουμε όλοι την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και την απουσία στήριξης από το κράτος και την εργοδοσία, η Κυβέρνηση ξεδιάντρωπα θεωρεί δικά της τα χρήματα που παρακρατούνται για την ασφάλισή μας, να τα τζογάρει και να τα επενδύει.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση όλων των Σωματείων, την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρηστις 8.00 μ.μ., στο Σύνταγμα.

 Μας αφορά όλους. Να μην περάσει η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από ένα αποκλειστικά Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο να έχει πρόσβαση κάθε συνάδελφος.

Μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία παλεύουμε:

 

  • Για τη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι Κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

 

  • Για αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.

 

Προσυγκέντρωση του Συλλόγου  μας, Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη στις 19.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.