Σήμερα κατά την διάρκεια της κινητοποίησης στο Υπουργείο Εργασίας, εκπρόσωποι του Σωματείου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Υπουργού Εργασίας. Εκθέσαμε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι μουσικοί.

Παρ όλο που ο τουρισμός έχει ανοίξει και η τουριστική κίνηση είναι μεγάλη, η κατάσταση των μουσικών είναι πολύ δύσκολη. Αναφέραμε τις περιπτώσεις τοπικών lockdown που το κύριο μέτρο που πάρθηκε ήταν η απαγόρευση της μουσικής. Τις πολλές αναβολές και ματαιώσεις, που έχουνε οι καλοκαιρινές συναυλίες, οι γάμοι, τα πανηγύρια κ.α. Ζητήσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις για την επιδότηση του Ιουνίου, τις εκπρόθεσμες εγγραφές του Μητρώου Καλλιτεχνών μετά τις 10/1 και τα ένσημα που ακόμα δεν έχουν καταχωρηθεί στους δικαιούχους.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, μας απάντησε ότι η γενική κατεύθυνση είναι να σταματήσουν όλες οι επιδοτήσεις και οι αναστολές. Γι αυτό το λόγο, η επιδότηση του Ιουνίου μέσω Μητρώου απορρίφτηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. Αντίστοιχα διακόπηκαν και οι αναστολές για όλους τους εργαζόμενους από τον Αύγουστο. Ειδικότερα για τους εκπρόθεσμους του Μητρώου αλλά και για την καταχώρηση των ενσήμων δεσμεύτηκε να μας απαντήσει σε δύο με τρείς εβδομάδες.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την πολιτική αυτή που αδιαφορεί για την επιβίωση των εργαζομένων και τις βάρβαρες συνέπειές της, για το επάγγελμά μας. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος, ακόμα και στην περίπτωση που παραμείνουν ανοιχτοί οι χώροι εργασίας μας. Η οικονομική ανέχεια, ο φόβος της δια ζώσης επαφής που έχει δημιουργήσει η πανδημία αλλά και τα ιδιαίτερα μέτρα λειτουργίας των χώρων διασκέδασης, θα συμβάλουν στην υπολειτουργία του επαγγέλματός μας.

Γι’ αυτούς τους λόγους συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στην αγωνιστική διεκδικητική γραμμή, καλώντας όλους τους συναδέλφους συλλογικά να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας.