η Κυβέρνηση με αφορμή τη χειροτέρευση των επιδημιολογικών δεδομένων προχωρά σε νέα αυστηροποίηση των όρων λειτουργίας της εστίασης. Αποτέλεσμα αρκετοί εργοδότες να σταματούν τη ζωντανή μουσική για να μειώσουν το κόστος τους.

Αυτή η εικόνα μας έρχεται κυρίως από συναδέλφους που εργάζονται σε περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς. Οι Κυβερνητικές ευθύνες είναι μεγάλες γιατί από τη μία πλευρά ανοίγει τον τουρισμό χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις ενώ χρεώνει τις συνέπειες της απόφασής της στην ατομική μας ευθύνη. Φαίνεται πως η επιδημιολογική κατάσταση θα χειροτερεύσει άμεσα και αυτό θα έχει συνέπειες για άλλη μια φορά στο επάγγελμά μας.

Καλούμε όσους συναδέλφους με αφορμή τα νέα μέτρα στην εστίαση σταμάτησαν την εργασία τους ή άλλαξαν τους όρους της, να ενημερώσουν το Σωματείο.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση των Δημόσιων νοσοκομείων, την αποσυμφόρηση των Μέσων Μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα κ.ά.), και την αύξηση των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους εργασίας.

Ζητάμε με κρατική ευθύνη να διενεργούνται μαζικά rapid test για να σταματήσουν οι εκβιασμοί στους χώρους εργασίας που προκύπτουν από το μέτρο της αυτοδιάγνωσης (self test).

 Τέλος απαιτούμε η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επιδότηση όλων των μουσικών και συνολικά του κλάδου και για τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας για άλλη μια φορά δεν πήραμε καμία απάντηση, σε αυτό το κρίσιμο για την επιβίωσή μας αίτημα.

Αυτό το δύσκολο καλοκαίρι καλούμε όλους σε επαφή με το Σωματείο. Ενημερώνουμε για τα ζητήματα που προκύπτουν στο χώρο μας και είμαστε σε επαγρύπνηση για  ενδεχόμενη κινητοποίησή μας.