είχαμε ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, ότι το ζήτημα των αναστολών για τον μήνα Μάιο που αφορά τους μουσικούς είναι στον αέρα. Με βάση το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου με οριζόντιο τρόπο προβλέπεται η συνέχιση των αναστολών μόνο για τους εργαζόμενους που συμπληρώνουν 16 ώρες απασχόλησης την εβδομάδα κατ’ ελάχιστο. Συγκεκριμένα για τους μουσικούς, αυτό σημαίνει ότι κανένας δε θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής, ενώ συγχρόνως δε μπορεί να εργαστεί λόγω της απαγόρευσης ζωντανής μουσικής, αλλά ούτε και να απολυθεί. Τις αμέσως επόμενες ημέρες είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να υπάρξει πολύ συγκεκριμένη διευκρίνιση για το τι πρέπει να κάνουν οι εργοδότες με τις αναστολές των μουσικών.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο που είναι σε καθεστώς αναστολής και δεν έχει τις 16 ώρες εργασίας την εβδομάδα, να ενημερώσει άμεσα τον εργοδότη του και το λογιστή του εργοδότη να μη σπεύσει να κάνει τη διακοπή αναστολής με το αυριανό άνοιγμα της πλατφόρμας.

Συγχρόνως, τις επόμενες ημέρες σα Σωματείο θα πιέσουμε για να υπάρξει συγκεκριμένη Εγκύκλιος για τη συνέχιση των αναστολών των μουσικών.

Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι έχει προχωρήσει η επιδότηση μέσω Μητρώου μόνο για το μήνα Μάρτιο κι αυτή βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών για υπογραφή.

Αντίστοιχα, για την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας των συναδέλφων που έχουν επιδοτηθεί ενημερωθήκαμε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο γραφειοκρατικό ζήτημα γιατί απαιτεί καταχώρηση εκατομμυρίων ΑΠΔ για πάρα πολλούς κλάδους με τεράστιες διαφορές στις εργασιακές σχέσεις. Μας δόθηκε υπόσχεση ότι θα προχωρήσει άμεσα η καταχώρηση των ΑΠΔ των εργαζόμενων στο κλάδο μας λόγω το ότι τεχνικά δεν έχει τις δυσκολίες που έχουν άλλοι εργασιακοί κλάδοι. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι όσοι συνάδελφοι είχαν ασφαλιστική ικανότητα το προηγούμενο χρόνο, αυτή ήδη έχει ανανεωθεί αυτόματα.

Τέλος, ενώ το Υπουργείο και ο μηχανισμός του δείχνει να έχει σοβαρά προβλήματα, με πολλές αστοχίες και καθυστερήσεις όταν πρόκειται για την εξασφάλιση των αναγκών επιβίωσής μας, δείχνει πολύ ικανός και ταχύτατος όταν πρόκειται για την επεξεργασία νόμων που καταργούν εργασιακά δικαιώματά μας και παρεμβαίνουν στη λειτουργία των Σωματείων μας.

Η απάντησή μας σε αυτή τη πραγματικότητα που βιώνουμε είναι ο συλλογικός αγώνας.

Πρώτο βήμα η αυριανή μαζική συμμετοχή μας στο Απεργιακό συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς. Προ-συγκέντρωση του Σωματείου μας στη Πλατεία Κάνιγγος στις 9 π.μ. λαμβάνοντας όλα τα μέτρα της έγκαιρης μετάβασής μας λόγω της απεργίας σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς.