Σήμερα Κυριακή 25 Απρίλη πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Η συνέλευση ήταν μαζική, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού. Την εισήγηση του Δ.Σ. παρουσίασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Παρασκευόπουλος, και ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις συναδέλφων.
Η εισήγηση του Δ.Σ. το πλαίσιο αιτημάτων και το κλείσιμο της διαδικασίας τέθηκαν στην κρίση του σώματος της Συνέλευσης και υπερψηφίστηκαν με ευρύτατη πλειοψηφία.
Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, η συζήτηση στη συνέλευση, ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση που είδαμε στα πρόσωπα των συναδέλφων, μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας.
Ήδη έχουμε το σταδιακό άνοιγμα των χώρων της εστίασης με υγειονομικά πρωτόκολλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των μεγάλων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τη στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε φάση έξαρσης, που αυξάνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί προς τους εργαζόμενους να δεχτούν χοντρά ψαλίδια στα μεροκάματα, στην ασφάλιση, να παραχωρήσουν τα συγγενικά δικαιώματα, την ώρα που η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης παραβιάζει συστηματικά ακόμα και αυτά τα διάτρητα πρωτόκολλα, μετατρέποντας τους εργασιακούς χώρους σε εστίες υπερμετάδοσης. Την ίδια στιγμή, εντείνουν τον εκβιασμό πετώντας ακόμα περισσότερους εργαζόμενους εκτός μέτρων στήριξης. Έτσι σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα σε καθεστώς αναστολής θα συνεχίσουν να παραμένουν μόνο όσοι εργαζόμενοι συμπληρώνουν 4 ώρες εργασίας ημερησίως, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα πως η στρόφιγγα των επιδοτήσεων κλείνει και τώρα ο καθένας μόνος του.
Δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Διεκδικούμε επιδότηση για το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου μέχρι την πλήρη άρση των συνεπειών στην δουλειά μας. Απαντάμε οργανωμένα και συλλογικά στον εκβιασμό που μας καλούν να επιλέξουμε είτε δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες και πετσοκομμένα μεροκάματα είτε ανεργία. Ζητούμε πλήρη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, Συλλογικές Συμβάσεις σε κάθε χώρο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να αναλάβει πλήρως η εργοδοσία την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία των χώρων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία εργαζόμενων και κοινού. Καμία υποχώρηση στα δικαιώματά μας στο όνομα της «ανάπτυξης που έρχεται». Έχουμε πληρώσει με αίμα την κρίση τους, δεν θα πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους.
Συνεχίζουμε.
Πρώτο ραντεβού Τρίτη 27 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας απαιτούμε την συνέχιση της επιδότησης για το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου.
Δεύτερο ραντεβού στον αγωνιστικό ταξικό εορτασμό της 1ης Μάη που με απόφαση των συνδικάτων μεταφέρεται για την Πέμπτη 6 Μάη, κόντρα στην προσπάθεια κυβέρνησης και ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν τον ταξικό εορτασμό της 1ης Μάη σε γιορτή των λουλουδιών.