‘Το ρολόι του κόσμου χτυπάει μεσαίωνα’

 Εικόνες ενός κόσμου που σαπίζει

 

  • Τη στιγμή που γίνονται μπίζνες δισεκατομμυρίων ευρώ για το εμβόλιο δεν υπάρχουν ΜΕΘ για να σωθεί κόσμος.
  • Τη στιγμή που παίρνουμε δάνειο δισεκατομμυρίων για να σωθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας η Κυβέρνηση σκέφτεται ακόμα και τη διακοπή της παροχής των 543 ευρώ.
  • Ενώ ζητάμε γιατρούς και νοσοκομεία μας απαντούν με παραπάνω αστυνομία.

Την ώρα που εκατοντάδες διασωληνωμένοι βρίσκονται στα νοσοκομεία και δεκάδες συνάνθρωποί μας πεθαίνουν τη μέρα, η Κυβέρνηση συζητά το άνοιγμα του τουρισμού. Φέρνουν τα δισεκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης και τα μοιράζουν σαν να είναι κουφέτα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος του λαού μας ζει με 534 ευρώ το μήνα.

Γνωρίζουμε καλά από τη προηγούμενη κρίση πως από γενιά των 700 γίναμε γενιά των 500, την ώρα που πήγαιναν δισεκατομμύρια για να σωθούν οι τράπεζες. Το ταμείο ανάκαμψης που χειροκροτούν όλοι, Κυβέρνηση και αντιπολίτευση το παρουσιάζουν σαν σωτήρα μας. Μας εμφανίζουν σαν απελευθέρωση το 10ωρο, την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας μας, τη κατάργηση κάθε δικαιώματος και τη χειραγώγηση των Σωματείων για να μην ακούγεται τσιμουδιά.

Αυτοί που σχεδιάζουν αυτά για το μέλλον μας συγχρόνως μας καλούν σε εθνική ομοψυχία και ενότητα. Μας λένε ότι «στις κρίσιμες στιγμές όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη». Όπως λένε οι μεγάλοι ξενοδόχοι στους συναδέλφους που πάνε να κλείσουν δουλειές για το φετινό καλοκαίρι και τους ζητάνε να μοιραστούν τη ζημιά. Άραγε τι μπορεί να μοιράσει ένας εργαζόμενος που ζει την οικογένειά του με 534 € το μήνα με ένα μεγαλοξενοδόχο που έχει κατατεθειμένα πολλά εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες;

Η φετινή Απεργία της Πρωτομαγιάς είναι η δική μας απάντηση σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς.

  • Συνεχίζουμε στο δρόμο που άνοιξαν οι μεγάλοι ταξικοί αγώνες στο Σικάγο και σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.
  • Συνεχίζουμε με τη ταξική γραμμή που στη Πρωτομαγιά του 2020 έδειξε ότι οι αγώνες μας μπορούν και πρέπει να συνεχιστούν σε κάθε συνθήκη με όποια απαγόρευση.

 Τα Σωματεία μας να γίνουν επιτελεία οργάνωσης της σύγκρουσης με εργοδοσία και Κυβερνήσεις που επιδιώκουν να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω.

Απομονώνουμε τη λογική της ταξικής συνεργασίας που μας θέλει στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους εργοδότες να συζητάμε για τα κέρδη τους και τις ανάγκες μας. Όλοι ξέρουμε από την προηγούμενη κρίση πως αυτά τα δύο δε πάνε μαζί.

Γυρίζουμε τη πλάτη σε Κυβέρνηση και ΓΣΕΕ που υλοποιούν αυτή τη πολιτική σε συνεργασία με το ΣΕΒ αλλά και τη ΠΟΘΑ, που καλλιεργεί αυτή τη γραμμή στον κλάδο μας.

 Η υπόθεση της ζωής μας να μείνει στα χέρια μας.

Μπορούμε συλλογικά να τα καταφέρουμε, συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας. Όπως δώσαμε αυτή τη μάχη τους τελευταίους 13 μήνες απέναντι σε πρωτόγνωρες δυσκολίες με αγωνιστικότητα και αξιοπρέπεια. Χωρίς δισταγμό απέναντι σε οποιοδήποτε εργοδότη που καταπατούσε τα δικαιώματα μας, αλλά και στη Κυβέρνηση που προσπαθούσε να μας αφήσει στη πείνα και στην εξαθλίωση και όποια χρηματοδότηση να την δώσει για τις ανάγκες των μεγάλων συμφερόντων στο κλάδο μας.

 Συνεχίζουμε με συμμετοχή στην Απεργία στις 6 Μάη

 Καμία πρόβα, κανένα γύρισμα, κανένα μάθημα.

  Όλοι και όλες στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα πίσω από το πανό του Σωματείου μας.